PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’ocupació hotelera frega el 100% les nits de dissabte i diumenge

Les estacions d’esquí tenen bones perspectives pel que fa als visitants

Per L. R.

Centenars de persones passegen per l'eix comercial del centre urbà.
Centenars de persones passegen per l'eix comercial del centre urbà. | TONY LARA
L’ocupació hotelera per al Pont de la Puríssima s’espera que fregui el 100% les nits de dissabte a diumenge i de diumenge a dilluns. Així ho constaten la Unió Hotelera i l’associació Autèntics Hotels d’Andorra que van coincidir en destacar que, tot i que les xifres d’ocupació són elevades des de fa dies, «les reserves d’última hora acabaran d’arrodonir el pont».

El portaveu de la Unió Hotelera, Oscar Julian, va apuntar que l’ocupació s’ha repartit a totes les parròquies, no només a les centrals, «perquè la gent ja ve a buscar neu». La presidenta de l’associació Autèntics Hotels d’Andorra, Cristina Canut, també va manifestar que «l’arribada de la neu ha anat molt bé». «Ja teníem gent però des de la nevada hem omplert tots els forats», va afegir.

Les pistes d’esquí també van constatar la importància de les darreres precipitacions que van permetre la seva obertura parcial el passat 28 de novembre. De cara el pont que comença avui, les estacions del país ampliaran la seva obertura. La responsable de premsa de Grandvalira, Blanca Márquez, va informar que «per aquest cap de setmana ja tindrem el 80% de pistes obertes i el 95% dels remuntadors operatius».D’altra banda, la responsable de premsa de Vallnord, Sílvia Casals, va anunciar també que a partir d’avui l’estació de Pal-Arinsal també estarà operativa, el que els permetrà poder obrir fregant el 100% del seu funcionament. Casals també va destacar que «el bon temps juntament amb el fred és la millor combinació que podríem esperar».  «Tenim molt bones perspectives per aquest pont», va augurar la responsable de premsa.

Previsions de mobilitat/ El servei de mobilitat preveu una entrada de 55.000 vehicles al llarg d’aquest pont. S’esperen retencions avui de 20 a 22 hores a la frontera del Riu Runer, demà de 8 a 19 hores també des de l’entrada hispano-andorrana i de 8 a 11 hores a la frontera del Pas de la Casa. De cara a diumenge també es preveuen possibles retencions en les dues fronteres des de les 8 fins les 15 hores al Riu Runer i de 8 a 11 hores a l’entrada franco-andorrana.

Pel que fa a la sortida, s’esperen cues el diumenge de 17 a 20 hores en direcció Espanya i de 16 a 21 hores cap a França. Diumenge de 15 a 21 hores tant a la frontera del Riu Runer com del Pas de la Casa. Dilluns i dimarts, també es preveu trànsit dens des de mig matí fins la nit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT