PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El còmic, amb ‘Joc de trons’

La Massana Còmic confirma l’il·lustrador Enrique Corominas per al pròxim saló

Per ESTHER JOVER MARTIN

Un dels olis de gran format sobre ‘Joc de trons’ que s’exposaran a la Massana Còmic 2016.
Un dels olis de gran format sobre ‘Joc de trons’ que s’exposaran a la Massana Còmic 2016. | ENRIQUE COROMINAS
Comença el degoteig de noms per al 20è Saló la Massana Còmic, amb una primera estrella confirmada: Enrique Corominas, que portarà les il·lustracions que realitza de la saga literària Joc de trons per a l’editorial Gigamesh.

La sèrie de televisió que adapta les novel·les de George R. R. Martin és tot un fenomen de masses arreu del món i la Massana Còmic ho ha sabut aprofitar fitxant Corominas. El dibuixant portarà els originals de les il·lustracions, que són quadres de gran format pintats a l’oli. Actualment s’exposen a la llibreria Gigamesh.

L’autor va ser l’estrella de l’últim Saló del Còmic a Barcelona i en l’anterior edició de la Massana Còmic va venir amb el còmic Dorian Gray (Diábolo Ediciones, 2012), que adapta en historieta gràfica la novel·la d’Oscar Wilde.

Hi ha dos noms més confirmats per a la Massana Còmic 2016: Mamen Moreu i Mateo Guerrero. Moreu (Osca, 1985) portarà el còmic Resaca (Astiberri, 2014), protagonitzat pel seu àlter ego, el personatge Marcela, habitual de la revista satírica El Jueves. A Resaca Moreu ha dibuixat i escrit 80 pàgines inèdites sobre l’esbojarrada Marcela.

Mateo Guerrero (Cadis, 1976) portarà la seva sèrie Gloria Victis (Le Lombard), ambientada a la Roma clàssica, amb els circs plens de gladiadors. El tercer volum de Gloria Victis es publicarà el mes que ve.

Autors en cartera

Per als vintè aniversari de la Massana Còmic, la junta també treballa en portar dibuixants i historietistes com Daniel Torres i Ana Oncina. Torres (València, 1958), creador del personatge Roco Vargas, presentarà el seu últim còmic, La casa. El dibuixant va iniciar la seva carrera a la mítica Víbora i després es va passar a Cairo, revista en què va triomfar amb Opium. El 1983 va crear el cèlebre Vargas, un escriptor de ciència-ficció, propietari d’un club nocturn, aventurer espacial i seductor empedernit.

La jove il·lustradora Ana Oncina (1989) va publicar l’any passat el seu primer còmic, Croqueta y Empanadilla (La Cúpula, 2014), basat en les seves experiències. El còmic ha esdevingut un èxit de vendes gràcies als seus carismàtics  protagonistes.

La Massana Còmic tindrà lloc del 8 al 10 d’abril i ja comencen a caure noms.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT