PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

De Martini a Gauguin

Carmen Thyssen mostra la seva col·lecció privada en espais museístics a Madrid, Málaga i Sant Feliu de Guíxols i, aviat, a Escaldes-Engordany

Per E. J. M.

‘Mata Múa’, de Paul Gauguin, propietat de la baronessa Thyssen.
‘Mata Múa’, de Paul Gauguin, propietat de la baronessa Thyssen. | EL PERIÒDIC
La Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza és una col·lecció d’art privada propietat de Carmen Cervera (Barcelona, 1943), vídua del baró Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza (1921-2002). La col·lecció s’exposa parcialment en règim de préstec en un annex del Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid, i també hi ha un conjunt de pintura catalana que s’exhibeix al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). A més, la col·lecció pictòrica també es pot gaudir al Museu Carmen Thyssen-Bornemisza de Màlaga i al Centre d’Art de Pintura Catalana Carmen Thyssen-Bornemisza de Sant Feliu de Guíxols, on estiuejaven els barons Thyssen.

El següent pas natural havia de ser l’obertura d’un museu a Andorra ja que la baronessa Thyssen té una estreta relació amb el país des de fa molts anys, on actualment resideixen oficialment tant ella com el seu fill. La col·leccionista d’art garanteix que al Museu Thyssen d’Escaldes-Engordany s’hi podran traslladar per a exposicions temporals qualssevol de les obres propietat de la família Thyssen-Bornemisza. Carmen Cervera i el seu fill, Borja Thyssen, formen part del Patronat de la Fundació Museu Andorra, la que garanteix l’obertura del futur espai d’art Thyssen als baixos de l’hotel Valira.

Thyssen va explicar ahir que l’hotel Valira és «l’espai que més em va agradar, perquè és molt bonic, perquè té accés a un aparcament i està situat en una zona amb més museus». A pocs metres de l’immoble, a l’avinguda Carlemany, hi ha el CAEE i el CIAM, que ara acollirà temporalment la Sala d’exposicions del Govern.

Quant a la possibilitat de traslladar el Museu Thyssen a l’edifici The Cloud, com va insinuar el cap de Govern al Consell General, no hi ha res tancat, tot i que no es descarta. El futur immediat, però, és l’hotel Valira.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT