PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Les principals entitats municipals mostren suport a l’ajuntament

L’ACM i l’AMI surten en defensa davant les denúncies de l’Audiència

Per EL PERIÒDIC

Façana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Façana de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. | EL PERIÒDIC
L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) van emetre ahir un comunicat conjunt en què surten en defensa dels ajuntaments de la Seu d’Urgell i de Celrà (Gironès) davant de les denúncies que haurien obert els jutjats número u i quatre de l’Audiència Nacional espanyola pel fet de l’aprovació d’una moció de suport a la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya.
 
D’aquesta manera, les dues entitats municipalistes han ofert suport jurídic a l’ajuntament urgellenc per a les possibles accions legals que en puguin sorgir. I a títol personal, el president de l’ACM, Miquel Buch, va expressar el «ple suport» als dos consistoris i va afirmar que, si es confirma la denúncia, l’Estat demostra que «persegueix políticament» els municipis catalans, segons ha informat RàdioSeu.
 
Tanmateix, en el text de resposta, l’ACM i l’AMI van recordar que «la moció de suport i adhesió a la resolució 1/XI del Parlament de Catalunya és una declaració política de caràcter simbòlic» i que la seva aprovació pel ple d’un ens local «només és l’expressió del suport de tots o una part dels seus membres a una resolució del Parlament de Catalunya, sense que aquest fet tingui cap afectació sobre el funcionament de la corporació local, ni cap efecte jurídic, esgotant-se en la pròpia declaració». En segon lloc, van defensar que «l’aprovació de la moció de referència constitueix un supòsit d’exercici de drets i llibertats fonamentals recollits a la mateixa Constitució que escapa del control de legalitat per la seva manca d’efectes». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT