PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern adjudica la rehabilitació del Rosaleda per 4 milions d’euros

«Les properes setmanes» s’engegarà l’execució dels treballs de reforma, que s’allargaran dos anys

Per Marisa da Costa

| EL PERIÒDIC
Finalment, l’Hotel Rosaleda veurà revifada la seva utilitat. «Les properes setmanes» dues empreses nacionals endegaran les tasques amb què, durant un període de dos anys i dotades per l’Executiu d’un import de gairebé 4.050.000 d’euros, han de reformar aquest edifici del patrimoni  cultural ubicat a Encamp per acabar encabint-t’hi els serveis del Ministeri de Cultura.
 
La decisió va ser adoptada el matí d’ahir en el si del consell ministerial i traslladada als mitjans de comunicació posteriorment a través del ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, qui destacava tant la rellevància com l’«exigència» del projecte.
 
La dotació per a reformar i consegüentment desenvolupar les tasques de conservació de l’espai es dividiran, segons va desglossar el també titular de finances, en tres entregues: la primera es lliurarà abans no finalitzi l’exercici i està taxada en el pressupost d’enguany per 499.600 euros. L’import restant es dividirà en dues partides per a l’any vinent i el 2017 i tindran un valor de dos milions i 1.547.899,96 euros, respectivament.
 
Les etapes de la rehabilitació/ Els treballs de reforma del «monument», estudiats meticulosament degut a les seves «dimensions» i la necessitat de respectar «els valors de l’edifici», que fan que formi part del patrimoni cultural i històric del país, es bifurcaran en dues etapes. La inicial començarà per treballar en la restauració de l’hotel. Tenint en compte que «la demanda d’espai supera la superfície útil de l’edifici», es procedirà en aquesta primera fase a «la substitució de la vivenda unifamiliar de la cantonada nordo-est» per tal que una nova edificació s’ampliï sobre el garatge i la planta baixa.
 
Es finalitzarà la rehabilitació de les noves instal·lacions públiques amb «l’ampliació que acollirà l’espai per a l’Escena Nacional d’Andorra», així com l’eixamplament per als arxius i els retocs a la coberta. La Biblioteca i Arxiu Nacionals romandran a la capital.
 
Altres adjudicacions/ A banda de donar el vistiplau a la rehabilitació de l’Hotel Rosaleda, els ministres van aprovar l’adjudicació dels treballs d’accessibilitat, aïllament de la coberta i canvi de finestres de l’escola francesa de la Massana, valorats en 355.000 euros. Les obres es desenvoluparan tot adaptant-se al calendari escalar per tal de no pertorbar els estudis dels infants.
 
Encara en l’àmbit de les obres, Cinca va fer públiques la destinació de més de 96.800 euros per a la instal·lació de malles d’acer d’alta resistència per evitar la caiguda de rocs a la CG3, d’un import de 42.112 euros per embellir la rotonda propera a Gasopas i 76.000 més per a la rehabilitació del Pont de Madrid. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT