PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Només tres equips s’interessen de nou per participar a la LAB

La realitat de l’impuls del 3x3 és un dels motius del poc interès de la competició a cinc

Per JOAN JOSEP BLASCO

Partit de la LAB entre el Filand i l’Urban Gym.
Partit de la LAB entre el Filand i l’Urban Gym. | El Periòdic
Anys enrere la LAB havia agafat embranzida, amb un grup d’equips i jugadors consolidat. Fins i tot s’havia arribat a pensar que el campió participés en competició europea, però les exigències econòmiques van tirar-ho enrera. Però amb el temps el nombre de conjunts ha anat de capa caiguda, quedant-se en un torneig residual. El 3x3 li ha tret el lloc que ocupava.
 
BC 52 Bàsquet, BC Escaldes i BC Encamp són els equips que s’han interessat en competir de nou a la LAB i amb la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) decidiran el format de competició més adient, que segurament serà en un mateix cap de setmana en un torneig de tots contra tots. «No té gaire sentit allargar més la competició», assenyala Jaume Tomàs, director tècnic de l’ens. I és que la majoria de jugadors de 5x5 estan jugant a 3x3 i aquesta modalitat és «la que li hem donat prioritat». Són les característiques del país. «No hem desatès aquest col·lectiu, però hem de ser realistes i el que ens dóna el 3x3 és molt més que la LAB». La lliga, la temporada passada amb aquests mateixos tres equips, fins i tot no va arribar a concloure’s per diferents motius.
 
La FAB no vol renunciar a organitzar el campionat a cinc. «Volem que continuï disputant-se», afirma Tomàs, però apostant pel 3x3, on Andorra és una referència a nivell Mundial per la tasca que porta fent els últims anys, no pot fer-se càrrec de potenciar les diferents activitats: «Tot no pot ser. Tenir una LAB potent com fa uns anys amb cinc o sis equips i cuidar al màxim el producte del 3x3 no pot ser. Tenim manca de recursos i efectius».
 
Tercer àrbitre internacional / La FAB compta amb dos col·legiats que xiulen partits internacionals, tant de seleccions com de clubs. Actualment treballa per tenir-ne un tercer. És Aitor Alba, que properament participarà en un clínic a Bèlgica pecontinuar amb la seva formació. Qui compta amb més experiència és Antonio Zamora, que recentment va dirigir un partit entre França i Estònia corresponent a les rondes classificatòries de l’Eurobasket femení del 2017. També de l’Europcup Femenina entre els equips Sportiva Azores Airlines i l’UFAB 49. L’altre col·legiat, Igor Esteve, va fer-ho entre l’Sportiva Azores Airlines i el Namur. «És un luxe poder comptar amb tots dos. A nivell de selecció no podem estar entre els grans, però en arbitratge sí que podem ser entre els millors», indica Tomàs.
PUBLICITAT
PUBLICITAT