PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

PS i DA volen revitalitzar el comerç de la parròquia i donar vida a l’avinguda Meritxell

Els candidats es van passejar per la plaça de la Rotonda per parlar de les seves propostes de dinamització comercial i econòmica

Per EL PERIÒDIC

Els candidats de DA a la plaça de la Rotonda, ahir.
Els candidats de DA a la plaça de la Rotonda, ahir. | TONY LARA
Les candidatures de PS+I i DA+I es van passejar ahir per la plaça de la Rotonda per parlar de les seves propostes de dinamització comercial i econòmica de la parròquia i revitalització de l’avinguda Meritxell.

Del PS, Francesc Rechi i Sergi González, número 3 i 4 de la llista, respectivament, van defensar el diàleg amb els comerciants per prendre decisions rellevants com si s’ha de fer per a vianants o no l’avinguda Meritxell. Una de les propostes és crear una borsa de locals buits per posar en contacte propietaris i empresaris interessats a llogar-los per obrir un negoci. González va manifestar que «ens preocupa que la desertització estigui arribant al nostre pulmó comercial» i va reclamar «mesures urgents per reactivar la zona i fer que torni a ser el que havia estat».

El candidat va exposar que a l’avinguda hi ha d’haver «un ambient agradable» que no s’aconsegueix «amb un fil musical, sinó que la banda sonora ha de ser la gent caminant, amb bosses i canalla rient».  Quant a la possibilitat d’unir l’avinguda Meritxell i Vivand en ocasions puntuals per fer activitats de dinamització, González va dir «que no es pot fer de qualsevol manera».

Per la seva banda, la candidata a cònsol major de DA, Conxita Marsol, va anunciar que es millorarà la senyalització i l’ambientació de la plaça de la Rotonda per millorar la sensació d’unitat de tota l’avinguda Meritxell. Marsol va constatar que els visitants perceben que la plaça és un punt final de l’avinguda i fa d’aturador per al trànsit de vianants. DA en vol millorar tant la senyalització com els elements distintius per afavorir la mobilitat dels vianants per fer que continuïn de la part alta cap a baix i viceversa.

Marsol també va assegurar que s’estudiarà la viabilitat de soterrar els passos de vehicles en els encreuaments de l’avinguda Meritxell amb l’avinguda Doctor Mitjavila i del carrer Prat de la Creu i amb el carrer Bonaventura Armengol i avinguda Consell d’Europa. L’acció ha de permetre facilitar el passatge de vianants i millorarà tant la seguretat com la descongestió de la circulació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT