PUBLICITAT

LA COMELLA

Cd’i+Ld’A escenifiquen a la Comella el seu «no» a l’heliport

Minguillón diu que el terreny no s’ha ofert per a aquest ús i critica la posició de Marsol, contrària a la de Martí

Per ESTHER JOVER MARTIN

Víctor Pintos i Jordi Minguillón, números 2 i 1 de Cd’i i Ld’A a la zona de la Comella, ahir al matí.
Víctor Pintos i Jordi Minguillón, números 2 i 1 de Cd’i i Ld’A a la zona de la Comella, ahir al matí. | TONY LARA
Els candidats a cònsol major i menor d’Andorra la Vella van convocar ahir els mitjans a l’alberg de la Comella per escenificar el seu «no a l’heliport». Fa uns dies, Jordi Minguillón, ja es va fer una foto firmant el manifest del veïnat en contra de la infraestructura aèria a la zona. «La nostra posició és clara i concisa», va reiterar, i va donar el tema «per acabat». El cònsol, però, es va treure un as de la màniga i va revelar que quan l’any 2013 el Comú d’Andorra la Vella va presentar al Govern els solars de què disposava ja va advertir que «a l’escriptura hi ha una afectació que diu que hi ha equipaments que no es poden fer en aquest terreny, ni activitats que molestin o causin sorolls, per tant, no s’hi pot fer un heliport», va assegurar.

Minguillón va garantir que el comú «no ha donat ni proposat res», simplement que, davant de la insistència del Govern, que els va enviar tres cartes, el va informar de set terrenys propietat de la corporació «susceptibles d’estudiar». El cònsol va mantenir que «encara no en sabem res» i va repetir que «és un equipament molest i, per això, diem no».

Tot i que Minguillón va defensar que per a Cd’i+Ld’A «l’heliport és un tema que, per a nosaltres, no existeix en campanya», va aprofitar per carregar contra la seva contrincant electoral, la demòcrata Conxita Marsol. Tots els aspirants al consolat de la capital han mantingut sempre el seu no a l’heliport a la Comella, fins i tot, Marsol, de DA. El candidat a la reelecció va criticar que «mentre Marsol diu no, el Govern de DA diu que sí». El cap de Govern, Toni Martí, va anunciar en l’última sessió al Consell General que no passaria «per la força» per sobre del veïnat de la Comella i que si el comú no ho volia tampoc faria l’heliport a la zona. Amb tot, Minguillón va considerar que «el posicionament de Martí no el tinc tan clar».

El número 2, Víctor Pintos, va defensar que «l’heliport és d’interès nacional però no es pot fer on molesti. Hi ha d’haver consens». El candidat va argumentar que no imagina que el Govern els posi entre les cordes dient que l’heliport o es fa a la Comella o no es fa enlloc. «Som partidaris de l’heliport, però on hi hagi consens», va afirmar de nou.

A la roda de premsa a la Comella hi va assistir un veí de la zona que va reclamar que «l’heliport ha d’anar a la capital però que s’ha de  trobar un terreny que no superi els 1.100-1.200 metres d’alçada».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT