PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Minguillón contracta una empresa externa per millorar el clima laboral

Els candidats al consolat d’Andorra la Vella debaten diversos temes amb els treballadors del comú

Per ESTHER JOVER MARTIN

D’esquerra a dreta, Conxita Marsol, Dolors Carmona, Delfí Roca i Jordi Minguillón, amb Noemí Rodríguez, ahir.
D’esquerra a dreta, Conxita Marsol, Dolors Carmona, Delfí Roca i Jordi Minguillón, amb Noemí Rodríguez, ahir. | TONY LARA
Hi ha mala maror al Comú d’Andorra la Vella. El col·lectiu de funcionaris de l’administració comunal va assistir ahir al debat dels quatre aspirants a cònsol major de la parròquia organitzat pel Sindicat de treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca). Jordi Minguillón (Cd’I+Ld’A), Conxita Marsol (DA+I), Dolors Carmona (PS+I) i Delfí Roca (Sentit Comú) van respondre al qüestionari de 13 preguntes que, prèviament, els havia entregat el sindicat. Amb tot, va ser al torn de preguntes que es va evidenciar que els empleats –almenys una bona colla dels presents– no estan conformes amb el funcionament intern del comú. De fet, Minguillón va admetre que «hem contracta una empresa per millorar el clima laboral».

L’actual cònsol va confessar que «és cert que hi ha departaments amb mal ambient i estem fent una anàlisi a fons, per exemple, amb els comandaments del Servei de Circulació». Els altres tres candidats van aprofitar per assegurar que ells són garantia de diàleg, transparència i reconeixement de la feina ben feta.

Sobre el clima laboral, una treballadora comunal va intervenir per preguntar, només a Marsol i a Minguillón, sobre què farien «si un dels membres de la seva llista hagués maltractat algú del comú». Els candidats es van mostrar sorpresos per la insinuació i van assegurar que no en tenen cap coneixement, però que si fos el cas i estigués demostrat el farien plegar. «No seria gens tolerant», va matisar Marsol. Minguillón va aefgir que «el comú no ha rebut cap denúncia des del 2009, i pel tema de la GAdA».

DESACORD PER LA GADA / Precisament, una de les preguntes proposades pel Sitca va ser sobre l’aplicació de la sentència del Tribunal Superior (TS) sobre la Gestió d’Avaluació de l’Acompliment (GAdA) del 2008-2009. Minguillón va reiterar que «acatarem la sentència» però un dels treballadors comunals va anunciar que ahir mateix havia rebut una carta «desmoralitzadora» en què el comú l’informava que s’aplica el coeficient de correcció de la GAdA del 10% individualment, «i la sentència del TS no ho diu». L’empleat va lamentar que «no cobrem» i va assegurar que presentarà «un recurs individual o col·lectiu». «Si no paga!», van cridar uns quants presents a l’uníson. «És el nada o la GAdA», va bromejar la candidata del PS.

Un altre dels temes tractats, i que constaten les desconfiances que pul·lulen pel comú de la capital, va ser el dels càrrecs de confiança. Roca va assegurar que «no ens ho hem ni plantejat»; Carmona va admetre que «si calen, els justos i necessaris, però sempre amb transparència»; Marsol va mantenir que «ja hi ha personal de confiança al comú de la parròquia» i Munguillón va concloure que «no canviarem l’estructura i no hi haurà consellers a ple temps, només els cònsols».

Si valorem els guanyadors i perdedors del debat pels aplaudiments rebuts, Roca es va posar el públic a la butxaca, Minguillón no va convèncer i la presència de les altres dos candidates va ser quasi testimonial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT