PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Les contractacions de temporers augmenten un 29%

L’hoteleria i les pistes d’esquí són els sectors més sol·licitats

Per EL PERIÒDIC

Un treballador a les pistes d’esquí de Grandvalira.
Un treballador a les pistes d’esquí de Grandvalira. | ÀLEX LARA
El nombre de contractacions de personal per a les quotes de la temporada d’hivern ha augmentat un 29,2% respecte la mateixa època de l’any passat, segons va fer públic ahir el Departament d’Estadística. Això significa que enguany s’han contractat un total de 906 persones, el que suposa un increment de 205 treballadors més que durant la temporada 2014-2015.

Pel que fa a les activitats, destaca l’augment d’autoritzacions en la quota d’hoteleria amb un 35,1% més que l’any anterior, el que representa l’arribada d’un total de 574 temporers en aquest sector. El següent sector d’activitat més sol·licitat és el de treballadors de pistes amb un total de 208 autoritzacions, seguit del lloguer d’esquí amb 116.

Així, el consum global de les quotes de temporada fins ara és del 28,7%. Del total de les 3.160 autoritzacions inicialment acordades per Govern, s’han concedit 678 permisos de treball temporal per a personal comunitari i 228 per a extra comunitari. Això significa que en el cas de les quotes de personal comunitari, l’increment ha estat del 29,9%, el que representa 156 autoritzacions més atorgades que la temporada passada i pel que fa al personal extra comunitari, l’augment ha estat del 27,4%, la qual cosa significa que s’han concedit 49 autoritzacions més.

Quant a la ocupació dels treballadors temporers, la majoria –un 49,3%– treballa en el sector dels serveis, com els cambrers de restaurants o dependents de botigues. En aquest grup s’inclouria el personal que treballa a les pistes d’esquí així com els comerços de lloguer d’esquí. El següent sector amb més nombre de treballadors temporers són els no qualificats que representa un 28,5% sobre el total i que inclou feines com les de cambrer d’habitacions, els ajudants de cuina o els agents d’explotació de teleesquí. Per sota, amb un 12,6% es troba el grup d’empleats administratius.

En comparació a les temporades passades, tots els sectors d’activitat han viscut un increment de les contractacions de temporers a excepció dels sectors de comerç al detall i d’agències que han disminuït en un -63,2% i un -67,6% respectivament pel que fa al personal extra comunitari. Pel que fa a l’evolució dels darrers anys, les autoritzacions acordades per a treballadors comunitaris ha crescut en un 3,9% –120 autoritzacions més–, mentre que les d’extra comunitaris s’ha reduït un 0,6% menys que l’any passat –a passat de 1.112 la temporada passada a 1.105 actualment–.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT