PUBLICITAT

El Tribunal refusa una prova que la defensa diu que és exculpatòria

  • Els metges, acusats pel doctor Roig, d'autors del complot contra ell, neguen la inculpació
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El pneumòleg, Jordi Roig, entrant a la sala de vistes. Foto: TONY LARA

El tribunal no va admetre ahir una prova, acompanyada per dos testimonis, que va aportar la defensa del pneumòleg Jordi Roig, acusat d’abusos deshonestos a quatre pacients. Un refús que el president del tribunal el va justificar, entre d’altres raons, perquè les proves que s’havien fent mitjançant una investigadora privada s’havien fet d’una manera «il·lícita», al violentar els drets de les presumptes víctimes a les què va investigar. Ahir va ser també el torn de la presa de les declaracions dels dos metges, un pneumòleg i un generalista, acusats en la vista pel doctor Roig de ser els autors d’un complot contra la seva persona.

El pneumòleg que era soci del doctor Roig d’un centre mèdic, quan van succeir els fets al 2002, va ser el primer en declarar ahir, i va deixar clar que les pràctiques de tactes i frotis vaginals «no estaven justificades». Segons aquest pneumòleg aquestes pràctiques han de ser derivades a l’especialista competent, en aquest cas el ginecòleg.

La defensa del doctor Roig va voler deixar palès que en aquell any existia una situació interpersonal entre els dos pneumòlegs crítica, perquè en aquell temps es va aplicar una estructura organitzada als metges liberals, i van sortir problemes d’assignacions de pacients, tal i com va declarar qui va ser director mèdic de l’Hospital al 2002.

El pneumòleg testimoni va manifestar ser ell qui va fer les fotocòpies dels historials mèdics de dues de les víctimes per estudiar-les, i va negar haver manipulat cap d’ells, tot i que la defensa diu que una prova caligràfica identifica una lletra escrita pel testimoni.

L’altre metge acusat del presumpte complot contra el doctor Roig, és metge de família, i va ser el que va recomanar a les pacients d’anar al Serveis Socials per denunciar els fets. Segons aquest metge de capçalera elles li van demanar si els actes d’exploracions vaginals eren normals i ell els va dir que no entrava dintre d’una «normalitat i que no era habitual».

Els dos metges van dir que no havien practicat mai un tacte o frotis vaginal. A més d’aquests dos metges, va comparèixer el director mèdic del 2002 i una digestòloga i tots van coincidir en que davant d’una possible apendicitis, com va ser el cas d’una presumpta víctima, és més fiable una ecografia que un tacte rectal.

LA DONA DE L’ACUSAT/L’esposa de l’acusat, cap del servei de Rehabilitació de l’Hospital, també va comparèixer ahir i va definir el seu marit com un «metge excel·lent», i amb rotunditat va explicar que aquests fets són fruit d’una situació d’enveja per diners, acusant a l’altre pneumòleg.

La vista va finalitzar amb el testimoni de vuit pacients del doctor Roig, per explicar les seves experiències. Tres dones van declarar que l’acusat els havia fet frotis vaginals, que més tard els havia donat positiu per fongs, i que elles consideraven que aquesta prova havia estat feta dins de paràmetres normals.

Avui continua aquesta vista oral que suma més de 40 testimonis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT