PUBLICITAT

«Aquest no és un judici americà»

  • La defensa manifesta que la prova refusada serà presentada per altres vies judicials
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Dia 2. Després de les cinc hores del matí, es reprèn la vista a les 16:30 hores. Un projector és ubicat a la sala. Aquest però, no va ser utilitzat al no admetre el Tribunal una de les proves que la defensa la tenia com l’as a la màniga. Una decisió que va provocar una situació tensa, quan el president del Tribunal va manifestar sentir-se traït, perquè a mésque els informes d’una criminòloga i un investigador privats, com a proves pericials van ser lliurats el primer dia del judici i no abans, van ser elaborats segons el parer del Tribunal amb «manca de bona fe», contradient el codi del procediment penal, i actuacions «deslleials». Per la seva part, el representant del doctor Roig va considerar que se li havia negat el dret a la defensa i que no descarta presentar-ho per altres vies judicials.

L’acusació particular va demanar que el fiscal obri dil·ligències contra aquestes proves si son delictives.

La criminalista va tenir l’oportunitat de declarar com havia fet la seva investigació. Contractada pel mateix doctor Roig, va acudir primer a la seva consulta sense informar-li de la seva identitat. Després de confirmar que acceptava el treball que tenia l’objectiu de saber com s’havia produït tot el procés de les denúncies, va aconseguir els contactes telefònics de les quatre presumptes víctimes i es va posar en contacte amb elles, mentint sobre la seva persona i dient que era una pacient del doctor Roig i que també li havia practicat una exploració vaginal.

Aquestes converses més la de l’investigador privat amb l’ex-parella d’una presumpta víctima han estat enregistrades en una càmera de vídeo i segons la defensa el contingut d’aquest informe és exculpatori de l’acusat d’aquesta causa. Tal i com van manifestar les presumptes víctimes la pseudopacient del Doctor Roig els va insistir en demanar el cobrament d’una indemnització. Tot un procés d’investigació privada al que els tribunals andorrans no estan acostumats i així ho va manifestar el president del Tribunal dient que la vista d’ahir «no és un judici americà». Al parer del Tribunal, en aquesta prova es jutja més a les presumptes víctimes que a l’acusat en si. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT