PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Casamajor protagonitza l’adaptació al cine de ‘Laia’

Lluís Danés debuta en els llargmetratges de ficció amb l’obra d’Espriu

Per E.J.M

Roger Casamajor, a l’esquerra, en el rodatge de ‘Laia’.
Roger Casamajor, a l’esquerra, en el rodatge de ‘Laia’. | El Periòdic
Roger Casamajor ha finalitzat el rodatge de l’adaptació cinematogràfica de la novel·la Laia, de Salvador Espriu, en versió de Lluís Danés. El director i guionista d’Arenys de Mar s’estrena en els llargmetratges de ficció rodant una de les obres primerenques del seu autor fetitxe. A més de Casamajor, l’elenc de Laia el completen Miranda Gas, com a Laia, Ivan Benet, Clàudia Benito i Miquel Fernández. El film s’ha rodat durant les últimes setmanes en localitzacions d’Arenys de Mar i Sant Pol de Mar. 
Segons Danés, «Laia ens presenta una societat tancada en ella mateixa, plena de supersticions i tafaneries que envolten les misèries dels éssers que s’hi mouen. El personatge principal vol fugir i no pot, aclaparat per un univers brut i rònec que l’aixafa». El realitzador recorda que «és cert que en el cinema s’ha tractat més el drama en el món rural, com el cas de Pa negre [coprotagonitzada per Roger Casamajor], però la tragèdia d’un poble mariner com el que retrata Laia serveix per evidenciar que tot i que el mar pot semblar un lloc per poder-s’hi escapar, en realitat és un mur infranquejable pels personatges. Laia és una dona aspra i turmentada marcada pel dolor».
Laia és una de les obres primerenques de Salvador Espriu (1913-1985). La va escriure l’any 1932, quan només tenia 18 anys, i explica la història d’una dona al llarg de les etapes de la seva vida i a través dels fets que la marcaran, com la mort del seu fill. 
L’any 1972, els actors Paco Rabal i Núria Espert van protagonitzar una primera adaptació cinematogràfica de la novel·la d’Espriu. Ara, Lluís Danés s’atreveix a rodar-ne una nova versió.
PUBLICITAT
PUBLICITAT