PUBLICITAT

LLEIDA

Un xip permet comptar els usuaris a les estacions d’esquí nòrdic

El sector de Lleida pretén arribar enguany als 1.225.000 forfets venuts

Per EL PERIÒDIC

Presentació de la temporada d’esquí a la Diputació de Lleida.
Presentació de la temporada d’esquí a la Diputació de Lleida. | EL PERIÒDIC
Les estacions d’esquí que formen part de la marca Tot Nòrdic incorporaran enguany nous lectors electrònics per conèixer millor l’ús que es fa dels circuits. Aquesta és una de les novetats que es van donar a conèixer a la presentació de la temporada 2015-2016 a la demarcació de Lleida feta ahir a la Diputació.

Segons informa Ràdio Seu, gràcies a un xip incorporat als forfets de temporada, els complexos d’esquí de fons podran conèixer la freqüència d’ús de les instal·lacions per part dels aficionats més fidels. Sant Joan de l’Erm, de la seva banda, va instal·lar una passarel·la de fusta per facilitar l’accés a les pistes a les persones amb problemes de mobilitat.

La resta d’inversions es van centrar en l’arranjament de l’entorn a totes les infraestructures, com ara les de Tuixent-la Vansa, Lles de Cerdanya, Aransa, Bosc Virós i Tavascan.

1.225.000 forfets/ L’objectiu del sector és assolir en total la venda de 1.225.000 forfets, cosa que significaria un 5,4% més que la temporada anterior, quan se’n van vendre 1.160.000. Les onze estacions promocionades per la Diputació sumen, en conjunt, 494 quilòmetres esquiables, entre alpí i nòrdic, distribuïts en 245 pistes. L’oferta d’allotjament a la zona és de més de 25.000 places, al marge de les segones residències. El president de la Diputació, Joan Reñé, va recordar la importància de l’esquí per al Pirineu, ja que genera un impacte econòmic superior als 200 milions d’euros, a més a més de 2.400 llocs de treball directes i més de 10.000 d’indirectes.

Preus de temporada / La majoria de les estacions opten per mantenir les mateixes tarifes que la temporada anterior. És el cas de Boí Taüll, Port Ainé, Espot Esquí i Tavascan. Les d’esquí nòrdic mantindran el preu del forfet de dia, mentre el de temporada ha passat del 110 als 120 euros. Baqueira ha incrementat un 2% el preu del forfet de dia i pràcticament manté el preu del de temporada, mentre. Port del Compte ha incrementat el preu del forfet un 3,13%, després de mantenir-lo congelat els darrers anys.

En conjunt, a la demarcació el sector ha invertit enguany 8,1 milions d’euros, principalment per millorar les seves instal·lacions. A aquesta xifra cal sumar-hi els 750.000 euros que el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va destinar a la millora dels accessos de Port Ainé. Baqueira-Beret, pel seu costat, segueix encapçalant aquesta llista, amb una despesa de 5,5 milions, seguida per Boí Taüll Resort (1,1 milions), Port Ainé (586.300 euros) i Espot Esquí (470.000 euros). Port del Comte ha invertit enguany 292.000 euros mentre que Tavascan, en darrer lloc, va gastar 133.000 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT