PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Fi de la tercera experiència veneciana

La 56a Biennal d’art contemporani ja ha acabat i Joan Xandri i Agustí Roqué desmunten la seva obra

Per E. J. M.

Joan Xandri i Henry Périer, a Venècia amb l’obra del primer.
Joan Xandri i Henry Périer, a Venècia amb l’obra del primer. | Andorra-Biennal
El comissari d’art Henry Périer ja havia advertit, l’octubre de l’any passat, perquè havia escollit el pintor Joan Xandri i l’escultor Agustí Roqué per representar Andorra en la seva tercera participació a la Biennal d’art contemporani de Venècia: «M’han sorprès», va confessar aleshores. Périer manté la seva opinió: «No hi ha discussió. És una bona obra, de qualitat indiscutible, per això els vaig escollir», va comentar ahir des de casa seva, el dia en què Venècia clausurava l’esdeveniment que ha pres la ciutat durant gairebé set mesos.

«Ha anat molt bé, ha vingut molta gent», va aventurar Périer a falta de les xifres d’assistència oficials. Només durant el mes de juny, més de 2.000 persones van visitar el pavelló andorrà i l’obra de Xandri i Roqué, titulada Andorra. Paisatges interiors. «Roqué és un gran professional, amb molta experiència en escultura monumental i Xandri és un pintor molt original, molt radical». va argumentar el comissari. L’obra dels dos artistes venecians es podrà veure «aviat» a Andorra ja que abans de Venècia no es mostra mai, només se n’anuncien unes pinzellades. Périer va reiterar que «és molt difícil participar en un esdeveniment com la Biennal, cal estar al nivell perquè la competència és mundial».

Per al comissari és la segona vegada que escull els artistes representants d’Andorra a Venècia i encara no sap si repetirà per a la Biennal del 2017. «No depèn de mi», va recordar l’expert en art que també ha comissariat la mostra dedicada a Bernard Buffet que actualment es pot veure a la Sala d’exposicions del Govern.

Roqué també ha estat escollit per exposar dos obres públiques inèdites en el marc de la 18a edició d’Open, Exposició Internacional d’Escultures i Instal·lacions, que se celebra a l’illa del Lido (Venècia) durant el Festival Internacional de Cinema de Venècia. L’escultor també ha estat l’encarregat de dissenyar el trofeu del premi Open.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT