PUBLICITAT

JOSA DEL CADÍ

Diego Alías agraeix el suport pel ‘Cuiner de l’Any’

El cuiner alturgellenc va rebre diumenge passat aquest premi a Girona

Per EL PERIÒDIC

Diego Alías, al seu restaurant
Diego Alías, al seu restaurant | ACN
El xef del restaurant Ca l’Amador de Josa de Cadí, Diego Alías, vol mantenir el seu estil actual sense canviar «ni la manera de fer ni els preus», després que aquest diumenge passat va guanyar el premi Cuiner de l’Any 2015, en el marc del Fòrum Gastronòmic, a Girona. Alías conclou que el reconeixement que li han concedit «vol dir que la cosa funciona’’, per la qual cosa aspira a mantenir la línia actual. Tanmateix, ha admès que «rebre el premi és una alegria molt gran».
En una entrevista per a l’ACN, Alías ha recordat que a Ca l’Amador «es cuina de tot, des d’allò més tradicional fins al més modern», perquè això és el que li agrada fer. Per això, assegura que «no hi haurà canvis» i que «fem el que ens agrada i ho seguirem fent igual». El xef alturgellenc es mostra especialment satisfet pel fet que el premi es concedeix per votació popular -mitjançant la participació dels lectors de La Vanguardia- i agraeix sobretot el suport rebut per part dels clients i amics. Sobre aquest punt, el cuiner subratlla que ‘’la gent que ve sempre ve recomanada» i que, per tant, «el boca-orella ha funcionat».
Alías reconeix la possibilitat que aquest reconeixement li aporti més clientela al restaurant de Josa del Cadí. Pel sol fet d’haver estat candidat, detalla, «ja s’havia notat una mica d’interès i de trucades». Un interès que s’ha incrementat amb l’obtenció del premi. Tot i això, el restaurant Ca l’Amador clourà l’any el 13 de desembre, tal com estava previst, per fer una temporada de vacances fins al 21 de febrer. 
Diego Alías competia amb quatre finalistes més pel premi Cuiner de l’Any: Pieter Trys, del restaurant Brots de Poboleda (Priorat); Víctor Gómez, del Vidrà de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), Ana Merino; del Mon Bar de Barcelona; i Vicenç Fajardo, de La Plaça de Madremanya (Gironès). Alías, nascut a Josa, va créixer a Sant Joan de Vilatorrada i es va formar com a cuiner a l’Escola Joviat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT