PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El setè art al país centra el desè número de la revista ‘Portella’

La nova edició es presentarà el proper dijous a La Llacuna

Per EL PERIÒDIC

Recull de fotogrames de diferents films focalitzats al Principat.
Recull de fotogrames de diferents films focalitzats al Principat. | Agenda AD
La revista Portella Andorra Lletres Arts arriba a la desena de números centrant la nova edició en la presència del setè Art al Principat. Aquesta nova entrega, així com la participació i tracte d’un ampli ventall de temàtiques relacionades amb les lletres i les arts a Andorra, seran presentats el proper dijous, dia 26 de novembre, al Centre Cultural de La Llacuna, a les set de la tarda.
La projecció del curtmetratge Alba, del director i actor andorrà Isak Férriz, així com d’un audiovisual cinematogràfic, copsaran part de l’esdeveniment de presentació, en què també es farà especial atenció, entre altres continguts, al monogràfic dedicat a l’escriptor nacional Joaquim Amat-Piniella i la carpeta de l’artista Judit Gaset Flinch, tal com informa el col·lectiu a través d’una nota de premsa.
 
Llums, càmera... Andorra!/ Aquesta desena publicació inclou una reflexió sobre l’empremta del cinema al Principat, publicada en forma de dossier sota el títol Llums, càmeres i... Andorra!. A banda d’estudiar la trajectòria del setè art al país, s’analitzen també les seves incursions a la indústria cinematogràfica. Roser Porta, Pep Benavent, Andrés Luengo i la redactora d’aquest rotatiu Esther Jover Martín, aborden la temàtica. En una entrevista a Cinta Pujal, Porta introdueix una vista panoràmica de la primera època tot repassant produccions, sales d’exhibició i projectes emblemàtics, finalitzant a la dècada de 1970. 
Reprèn el dossier el material inpedit de Benavent, que comparteix la seva col·lecció i comenta llargmetratges de ficció curiosos rodats al país. De la seva banda, la periodista Jover repassa la llista de projectes que van triar Andorra com a escenari, tot endinsant-se tant en les iniciatives d’èxit com en les menys reeixides i oferint un pronòstic del sector. Ramon Berga s’encarrega d’il·lustrar aquest dossier tancat de la mà de Luengo, qui se centra en el seu apartat en les joves promeses del cinema andorranes.
 
Proposicions de la nova entrega/ El monogràfic dedicat al sector cinematogràfic andorrà ve acompanyat d’altres històries.
Entre altres continguts, en aquest número de tardor, Sam Abrams, Maria Bohigas i David Gálvez ens apropen a l’autor de la novel·la K .L. Reich, Joaquim Amat-Piniella, i més concretament als seus poemes andorrans de Les llunyanies. 
Genís Sinca col·labora en la nova Portella tot signant la sorprenent història d’una defunció inusual, La bona vida. Llegim de prop la poesia corpòria de les escultures de Judit Gaset Flinch. Manel Gibert ens ofereix una història de vibrant desig a ritme de ‘bop’: Blues for two. I l’artista Faust Campamà i el poeta Carles Duarte estableixen un diàleg a propòsit de la naturalesa humana.
La sortida del nou número, a la venda del qual es dedicarà l’Editorial Andorrana durant el mateix acte de presentació, anirà acompanyada de l’exposició dels nou anteriors exemplars de Portella, dedicats en darreres publicacions a l’àmbit gastronòmic del territori i la seva història, als actors originaris d’Andorra o la novel·la Andorra o els homes d’aram, d’Isabelle Sandy, a qui, en el setè número, es dedicava un monogràfic obra de Dúnia Ambatlle, Imma Tor, Michèle Gazier, Jean-Claude Chevalier, Sylvain Athiel i el professor Joan Peruga.
PUBLICITAT
PUBLICITAT