PUBLICITAT

El Sitca sotmet a votació prendre accions legals contra el Comú

  • Els funcionaris decidiran demà si s'ha de portar a la Batllia la rebaixa de les notes del GAdA
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els cònsols amb membres del SITCA, durant la signatura del protocol Foto: ORIOL LLAURADÓ

La decisió de rebaixar un 10% les notes de l’avaluació del GAdA dels funcionaris de la capital, presa unilateral en junta de Govern divendres passat, ha encès els ànims dels treballadors de la corporació. A través del seu sindicat, el Sitca, ja van demostrar el seu desacord aquest cap de setmana durant la Fira d’Andorra la Vella, quan van criticar que se’ls havia informat «per primera vegada de la decisió només tres hores abans què s’aprovés», segons van exposar des del sindicat. Ara el seu desacord ha anat més enllà i s’ha convertit en una convocatòria de votacions per decidir si emprendre accions legals contra la corporació de la capital.

La decisió es prendrà demà al vespre en una assemblea extraordinària del sindicat, convocada en caràcter d’urgència i que se celebrarà al vespre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Estan convocats tant els afiliats com els funcionaris no afiliats, i es necessita una participació de més del 50% dels afiliats (actualment n’hi ha uns 400) per poder donar validesa a la resolució que dictin les votacions. Des del Sitca es va informar ahir que ja hi ha persones que han delegat el seu vot en no poder assistir a la convocatòria, motiu pel qual es preveu que no hi haurà problemes per assolir el mínim de quòrum necessari.

La rapidesa de la convocatòria és deguda a que la Batllia ha comunicat a l’assessoria jurídica dels funcionaris que disposen d’un termini de 13 dies hàbils per poder presentar al·legacions a la Justícia. D’aquesta manera, en cas que els treballadors decidissin que l’actuació comunal no ha seguit els procediments legals, el Sitca presentarà un recurs formal a la Batllia, per demanar la nul·litat de l’aplicació del coeficient corrector del 10% en la Gestió de l’acompliment, referent al període 2008-2009.

El motiu al·legat des del Comú per prendre aquesta mesura és que en gran part dels casos analitzats les notes per rebre el GAdA s’havien posat a l’alça. En xifres totals, el 50% dels avaluats havien obtingut un notable o un excel·lent, el 41% havia estat valorat amb un bé i el 10%, amb un suficient. Un percentatge molt petit, el 0,7%, havien suspès. Amb la rebaixa de les notes es produeix també una rebaixa substancial del què haurà d’abonar el Comú per a pagar el GAdA, i que en un inici s’havia fixat en 250.000 euros.

Sense tenir en compte els funcionaris / A part de considerar no lícita l’aplicació d’aquesta rebaixa de les notes, el que lamenta especialment el sindicat és que no se’ls ha tingut en compte per a tractar l’assumpte, ja que només van ser informats quan ja estava tot decidit i marcat per la corporació. Amb aquesta gestió comunal, el Sitca assegura que s’està vulnerant el protocol signat el passat mes d’abril i que tracta la relació entre el sindicat i la corporació. Durant la Fira d’Andorra la Vella van assegurar que s’estava incomplint el principi de consulta d’informació i que la corporació «havia actuat amb mala fe».

D’altra banda, els funcionaris també lamenten que no se’ls ha donat cap mena de resposta a algunes de les peticions requerides pel sindicat, com la cessió d’un espai per al Sitca o l’entrega d’un informe forense sobre la situació laboral dels agents de Circulació.

Per la seva part, els membres de la corporació no van voler realitzar ahir cap declaració davant la convocatòria d’aquesta assemblea extraordinària. Únicament van assegurar que es tracta d’una decisió dels treballadors i que estan en el seu dret de prendre les mesures que considerin necessàries per millorar les seves condicions laborals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT