PUBLICITAT

La Taula de la Funció Pública planteja potenciar la mobilitat

  • Els sindicats celebren el propòsit i recorden que l'actual marc regulador ja ho permet
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alguns representants de la Taula de la funció Pública, ahir al matí Foto: ANA / N. M.

La Taula de la Funció Pública va reunir-se ahir per setena vegada i, a manca de tres reunions per concloure els seus treballs, va situar en la primera línia de debat la necessitat de potenciar la mobilitat dels funcionaris. Així ho van explicar tant el president de la Taula, Bruno Bartolomé, com el portaveu de la plataforma sindical dels funcionaris, Joan Torra, en finalitzar la sessió. El representant dels treballadors va matisar que «l’actual llei ja permet plans de reestructuració, trasllats i reubicacions», amb la qual cosa tan important com la reforma de l’articulat de la Funció Pública és «l’aplicació del text per fer de la mobilitat una eina que no ha de ser vista com una sanció, tal i com es percep actualment».

Torra va explicar que durant la reunió va quedar de manifest que «no sobren funcionaris» i que, en qualsevol cas, el col·lectiu sí que està disposat a contribuir a la mobilitat. En aquest sentit, aquesta pot ser una eina que permeti cobrir els llocs amb manca de personal amb treballadors originaris de departaments on sí que es pugui prescindir de certes persones, però segons els sindicats la retallada funcionarial és del tot inviable. Un dels mecanismes que ahir es va debatre, tot i que sense arribar-se a tancar cap acord, segons Torra, va ser el de la permuta. En aquest cas, «si s’ha de proporcionar una eina per a la mobilitat, no ens oposarem», va dir, «però cal valorar com es farien aquestes permutes i la seva reglamentació».

Des de la plataforma sindical dels funcionaris també es va voler matisar que caldrà diferenciar entre «la mobilitat voluntària i la mobilitat obligatòria, com succeeix en alguns casos». Torra va fer referència a la situació viscuda al cos de Bombers en el passat, quan «els trasllats es van ordenar des de dalt» i no pas a iniciativa dels treballadors implicats. El representant sindical va reconèixer, però, que en els casos en què una vacant no es pugui cobrir mitjançant un trasllat voluntari, la reubicació és la única sortida.

Bon ritme de treball / A manca de tres reunions per completar els treballs, i ja sense la presència dels representants d’ApC, que van abandonar el grup a l’última sessió, la taula està enllestint les propostes de modificació de la Llei de la Funció Pública, de caire no vinculant. La Taula ja ha tancat una trentena d’acords, entre aquests alguns que afecten el sistema retributiu i la carrera professionals. La pròxima reunió tindrà lloc dimarts 9 de novembre i, segons va avançar Torra, «la qüestió de les jubilacions» serà objecte de debat. L’ambient a les sessions celebrades fins a la data és, en paraules del representant sindical, «de consens, participació i d’una entesa prou bona».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT