PUBLICITAT

Marín es fixa com a objectiu el top-10 de la Copa del Món d’SBX

L’andorrà se sent físicament «millor que mai» i preparat per superar el 12è lloc del curs passat

Marín i Estévez, ahir a la presentació del nou curs a la seu de MoraBanc.
Marín i Estévez, ahir a la presentació del nou curs a la seu de MoraBanc. | TONY LARA
Lluís Marín afronta la vuitena temporada en la Copa del Món d’snowboardercross amb l’objectiu més ambiciós de la seva trajectòria. El surfista de neu andorrà possiblement estigui en plena maduresa i s’ha fixat com a objectiu acabar en el top-10 i superar així el 12è lloc de la temporada passada, el seu millor resultat en el màxim circuit internacional.
 
«L’experiència acumulada en tots aquests anys és un grau, espero que em respectin les lesions, sobretot a l’esquena, i físicament em noto bé, milor que mai», va assenyalar Marín per argumentar l’objectiu. Una clau en tot això és entrar en les finals i repetir, com va fer al 2012 a Valmalenco, un podi. «O perquè no, guanyar alguna prova», va afirmar, agosarat però confiat de que pot fer-ho.
 
Marín ha tingut una pretemporada complerta, satisfactòria i ha fet alguns canvis de vital importància per poder assegurar que està tan bé a nivell físic: «Ara treballo amb Matthew Dickens a Andorra, perquè l’any passat m’havia de desplaçar als Alps per fer la preparacions curtes de físic; em desgastava tant viatge i a sobre teníem un entrenador... Diguem-ho clar: incompetent». 
 
La resta de feina de pretemporada sí que continua fent-la amb l’equip francès i l’acabarà amb una estada a Finlàndia del 20 al 30 de novembre. 5 dies més tard, si la neu fa acte de presència, iniciarà a Montafon el circuit de Copa del Món, al qual té previst córrer vuit proves.
 
ESTÉVEZ, PENDENT DE RECUPERAR-SE

L’altre representant en l’snowboardercross, Maeva Estévez, va haver de passar per quiròfan al setembre per   curar-se d’un problema a l’esquena que encara arrossega. «Estic centrada en la recuperació. La pretemporada se’m farà curta perquè tinc previst tocar neu a mitjans de desembre i començar a competir al gener», va indicar. «Continuarà fent Copes d’Europa i algunes FIS. És important que recuperi la confiança i tan sols li demanarem que es mantingui en el rànquing [és la 30a] i que es classifiqui amb més regularitat per als quarts de final», va sentenciar el director tècnic de la FAE, Carles Visa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT