PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El PS proposa fixar uns barems per distribuir les transferències

El grup socialdemòcrata presenta esmenes a la proposició de llei comunal

Per E. J. M.

Pere López intervé acompanyat per Vendrell, Carmona i Sans, ahir.
Pere López intervé acompanyat per Vendrell, Carmona i Sans, ahir. | PS
De 100 a 0. El Partit Socialdemòcrata no està d’acord en la Proposició de llei de modificació de la Llei qualificada de transferències als comuns en què es passa de determinar en quins conceptes els comuns han de gastar tots els diners que reben del Govern a deixar-los al lliure albir. Per això, el grup parlamentari socialdemòcrata ha preparat set esmenes a la proposició de llei que defensarà, a partir d’avui, a la Comissió legislativa de finances i pressupost en què es discutirà la proposta.

El conseller del PS Pere López, i president del grup mixt, Pere López, va exposar ahir els detalls de les esmenes acompanyat de tres pesos socialdemòcrates dins de l’àmbit comunal: Cèlia Vendrell, Dolors Carmona i Joan Sans, candidats a cònsol major a Escaldes-Engordany, Andorra la Vella i Encamp, respectivament, a les pròximes eleccions.

Quant al repartiment de les transferències comunals, López va especificar que el PS proposa indicar a quines partides s’han de destinar «el 60% de les transferències comunals i deixar el 40% al lliure ús». El repartiment, segons consta a l’esmena de modificació de l’article 7, seria el següent: «Les transferències als comuns establertes en la present Llei i objecte de la corresponent partida pressupostària es destinaran almenys en un 25% al finançament de despeses d’inversió a realitzar a les parròquies corresponents, en un 15% per a les despeses d’activitats esportives, culturals i socials, en un 10% a despeses destinades a despeses de manteniment del territori no urbà o polítiques destinades a l’aprofitament de recursos naturals o polítiques destinades a reduir l’emissió de gasos amb efecte hivernacle i en un 10% a treballs de manteniment i millora de xarxes bàsiques de serveis sempre d’acord amb la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns. La resta de les transferències rebudes es podran destinar al finançament d’altres despeses generades per a l’exercici de les seves competències i també a la reducció de l’endeutament».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT