PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes acollirà el 2016 un ‘qualifier’ de l’Europeu sub-18

El Comú adquireix dues pistes que instal·larà al parc Turons d’Art

Per JOAN JOSEP BLASCO

Imatge virtual de les pistes instal·lades al parc Turons d’Art.
Imatge virtual de les pistes instal·lades al parc Turons d’Art. | Comú d'Escaldes-Engordany
El bàsquet 3x3 té una forta embranzida des de fa uns anys ençà al país per l’impuls que li ha donat la Federació Andorra de Bàsquet (FAB) i que ha comportat que actualment els jugadors andorrans es trobin entre els millors del rànquing mundial. Escaldes-Engordany vol acompanyar en aquest trajecte a l’ens i convertir-se en la parròquia d’aquesta modalitat, que s’espera que sigui olímpica al 2020.
 
El comú escaldenc adquireix dues pistes de 3x3 i el 2016 serà una de les seus del qualifier del Campionat d’Europa sub-18, tant masculí com femení. S’instal·laran al parc Turons d’Art i bona part de l’any, menys en els mesos en què l’hivern sigui més dur, que seran desmuntades i es guardaran per a la seva conservació. «Volem que Escaldes-Engordany sigui la capital del bàsquet 3x3», assegura el conseller d’Esports,  Joaquim Tomàs, destacant que «la FIBA aposta molt per aquest esport». 
 
El juliol de l’any vinent, amb dates encara per decidir, es disputarà el qualifier. Álex Sánchez, director del 3x3 del màxim organisme internacional, va visitar la parròquia al setembre per donar el vistiplau. I és que la FIBA busca sempre ubicacions que siguin urbanes amb un flux important de gent, pel que la competició es disputarà en un indret diferent al del parc Turons d’Art. Un dels llocs estudiats per instal·lar les pistes, que tenen un cost de 20.000 euros, és la plaça Coprínceps. El president de la FAB, Manel Fernández, destaca que la federació que presideix és «un referent a nivell europeu i mundial» en aquesta modalitat, i que comptar amb aquestes pistes «ens farà donar un salt de qualitat». Els tornejos que organitzen durant l’any els traslladaran a les pistes d’Escaldes mentre hi siguin instal·lades.
PUBLICITAT
PUBLICITAT