PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un detingut per atemptar contra la llibertat sexual de menors d’edat

Dos nous detinguts en l’operació ‘Canó’ de tràfic d’heroïna

Per EL PERIÒDIC

Decomís realitzat a l’operació ‘Canó’ a mitjans del juny passat.
Decomís realitzat a l’operació ‘Canó’ a mitjans del juny passat. | POLICIA D'ANDORRA
La Policia ha detingut un home de 47 anys, de nacionalitat espanyola i no-resident, com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat sexual. La detenció va tenir lloc el passat dia 12, a Andorra la Vella, i hi podrien haver implicats diversos menors d’edat, segons va informar ahir RTVA.

D’altra banda, la Policia ha detingut dues persones més relacionades amb l’operació ‘Canó’, que el mes de juny ja va comportar la detenció de tres persones per tràfic i consum d’heroïna. El cos de seguretat va informar ahir que el 12 de novembre, «en el marc de la investigació judicialitzada ‘Canó’», es va procedir a la detenció de dues persones (dos homes residents de nacionalitat espanyola i portuguesa de 43 i 45 anys).
L’operatiu antidroga ‘Canó’, sobre tràfic i consum de heroïna, va portar el passat 17 de juny a la detenció de tres persones (dos homes i una dona residents portuguesos de 37, 33 i 28 anys respectivament), com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública (tràfic i consum de heroïna). L’operació va permetre el decomís de 22,5 grams d’heroïna, 145,93 grams d’haixix, quatre pots de metadona (substància utilitzada per adulterar la cocaïna) i diferents estris destinats a la preparació, venda i consum de substàncies estupefaents. La droga comissada hauria suposat al mercat unes 200 dosis per un valor aproximat de 3.000 euros.

En el seu moment, la Policia va informar que les detencions van permetre «la desarticulació d’una important xarxa de tràfic d’estupefaents» però ja va advertir que «la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions».

Amenaces / En el balanç de detencions efectuades la setmana passada, la Policia també va anunciar ahir que va detenir un home de 52 anys, un resident de nacionalitat espanyola,  com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat i contra la seguretat col·lectiva. Un taller mecànic de Sornàs va avisar una patrulla policial perquè l’home va amenaçar un empleat amb una arma, que era una escopeta d’aire comprimit.

Una altra detenció va ser la d’un home de 33 anys, resident de nacionalitat tunisiana, com a presumpte autor d’un delicte contra la llibertat. L’home era client d’un hotel d’Escaldes-Engordany i va mostrar un comportament agressiu i va amenaçar el gerent de l’establiment.

També va ser detinguda una noia de 23 anys, resident espanyola, com a presumpta autora d’un delicte de maltractaments en l’àmbit domèstic i un home no-resident, georgià de 36 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública per desobeir una ordre d’expulsió del país per un període de dos anys.

Quant als delictes contra la seguretat del trànsit, la Policia va detenir tres persones per conduir sota els efectes de l’alcohol, amb índexs de 2,10 g/l, 2,05 g/l i 1,76 g/l.

Atropellament greu / La Policia també va informar ahir de dos accidents de trànsit. El primer va tenir lloc al carrer Prat de la Creu, 16, quan una vianant va ser atropellada per una furgoneta mentre creuava per un pas de vianants. La dona, de 57 anys, va resultar ferida greument, i ahir al vespre estava ingressada a l’Hospital amb traumatisme cranioencefàlic i toràcic, però no es preveia el seu trasllat.

L’altre sinistre va ocórrer ahir a la tarda, a l’avinguda Sant Jaume, 9, en què els dos passatgers d’una motocicleta, un noi i una noia de 27 anys, van resultar ferits lleument.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT