PUBLICITAT

Andorra la Vella

Silenci com a mostra de rebuig pels atemptats

Centenars de persones es reuneixen a la plaça Lídia Armengol per condemnar el terrorisme i rememorar les seves víctimes

Per Marisa da Costa

Assistents a l'acte commemoratiu, ahir a la plaça Lídia Armengol
Assistents a l'acte commemoratiu, ahir a la plaça Lídia Armengol | Tony Lara
Avisats pels aplaudiments dels representants institucionals del Principat, els components del Cor Nacional dels Petits Cantors van entonar l’I have a dream d’ABBA amb què centenars de persones restaven un minut en silenci com a mostra del seu rebuig vers els atemptats esdevinguts la nit del passat divendres a la capital francesa. Més de 300 persones van apropar-se la tarda d’ahir a la plaça Lídia Armengol per participar de l’homenatge públic convocat amb la voluntat de condemnar els actes de terrorisme i rememorar-ne les seves víctimes. Una trobada tancada amb la interpretació improvisada de La Marsellaise que cal sumar a les innombrables i universals manifestacions de suport vers París.
 
Entre les persones que feien de la d’ahir una de les concentracions més concorregudes al país, poques van ser les absències per part dels màxims representants polítics a una convocatòria organitzada pel Govern, en col·laboració amb el Consell General. El cap de l’Executiu, Toni Martí, el síndic general Vicenç Mateu i la subsíndica Mònica Bonell, acompanyats per bona part del gabinet de ministres, consellers generals, líders parroquials i del Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives, van fer costat a una visiblement afectada ambaixadora de França, Ginette de Matha, així com al representant del Copríncep Francès, Escande.
 
Solemnitat i empatia/ Espelmes i banderes franceses amb crespons van exalçar l’emotivitat d’una concentració silenciosa amb què, malgrat la curta durada, es va voler traslladar des d’Andorra fins l’estat veí l’acompanyament en el dol per la mort de 129 persones i la declinació absoluta vers els actes de què van ser víctimes. 
Els participants del minut de silenci no van voler únicament condemnar «una agressió vers la llibertat religiosa sinó també contra la cultura, l’esport i, el que és pitjor, la vida», tal com va ressaltar una de les joves assistents. Altres presents van ressaltar la impotència que genera el fet que aquests actes s’esdevinguin prop de casa, entre ells el conseller general liberal Jordi Gallardo. 
 
El ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, va voler remarcar la «tranquil·litat» amb què es viu a Andorra, «on el valor de la seguretat és molt important». En aquest sentit va assegurar que, a banda de mesures com el reforçament de les fronteres endegat dissabte, se seguirà actuant «amb el què fem habitualment» per preservar la integritat de la ciutadania.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT