PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Un 38% dels estudiants de batxillerat volen un negoci propi

L’Andorra Park rep avui el Saló d’Orientació Universitària, una oferta obligada per a l’horitzó acadèmic dels joves

Per EL PERIÒDIC

Estudiants de 3r de la ESO de l'Institut de la Margineda
Estudiants de 3r de la ESO de l'Institut de la Margineda | Tony Lara
Un estudi que es va realitzar l’any passat al Principat indica que el 38% dels estudiants de batxillerat d’Andorra tenen pensat establir el seu propi negoci, una vegada acabin els estudis universitaris.
Aquesta dada s’extreu del treball de camp fet per Círculo Formación, organitzadora del Saló d’Orientació Universitària que se celebra avui a l’Andorra Park Hotel. L’enquesta, realitzada durant l’última edició d’aquest Saló, destaca també que només el 18% dels alumnes de batxillerat tenen en ment cursar una oposició una vegada finalitzats els seus estudis de grau universitari. 
Així mateix, segons aquest mateix informe, un gran nombre d’andorrans tenen pensat treballar fora del Principat: la xifra arriba al 39%, mentre que un 29% d’ells no mostra cap interès especial per trobar feina a Andorra o lluny del país, sinó que assumeix que anirà allà on hi trobi treball. 
La gran majoria dels alumnes de batxillerat, per això, considera que els seus estudis superiors seran fora d’Andorra. El percentatge és alt, ja que arriba al 63% de l’alumnat. Així mateix, el 43% considera que escolliran un grau d’estudi per vocació, mentre que el 40% valorarà abans de l’elecció dels estudis quines serien les sortides laborals, i arran d’això prendria una decisió. 
En l’edició del Saló d’Orientació Universitària es tracta, com cada any, d’oferir tant a alumnes com a pares, les opcions d’estudis superiors que tenen al seu abast els estudiants, així com les sortides laborals, per tal que puguin elegir la millor de les opcions depenent de les expectatives i necessitats de cadascú.
PUBLICITAT
PUBLICITAT