PUBLICITAT

El Periòdic

Augmenten els controls a la frontera francesa amb el Pas de la Casa

Els treballadors fronterers no han tingut problemes per entrar a treballar

Per Arnau Colominas

La Duana amb França, en una imatge d'arxiu
La Duana amb França, en una imatge d'arxiu | Tony Lara
Les autoritats franceses han reforçat aquesta nit els controls a la frontera entre Andorra i França, un reforç que es podrà fer més estricte en cas de necessitat, segons ha informat la Prefectura de l'Arieja.

Els controls, fets sobretot sobre els passaports i carnets d'identitat dels que volen accedir a França, seran vigents en principi fins al proper 13 de desembre, sempre que no canviïn les ordres. S'obligarà que tots els que vulguin accedir al país gal duguin la documentació en vigor, sinó no se'ls deixarà accedir per la frontera. En canvi, els controls de sortida del país direcció el Pas de la Casa, no són tan estrictes.

Les autoritats han dotat de més duaners la zona, disposant agents extra al llarg del recorregut de la RN20 ja des de l'Ospitalet, cosa que ha causat sorpresa entre els veïns de la zona, que sempre ha estat molt tranquil·la. Aquests, especialment els que treballen al Pas de la Casa, es mostren preocupats per com podran tornar a les seves llars quan acabin la jornada laboral, i quan es preveu el retorn de tots els turistes francesos que habitualment passen el dia a Andorra.

Segons la Prefectura, aquests controls, que han estat posats en part fora de la zona fronterera, volen ser, en cas de necessitat, un filtre per estrènyer més el dispositiu de recerca, en cas de necessitat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT