PUBLICITAT

MADRID

Andorra la Vella es ven com a Capital de la Cultura 2016

Saboya, Minguillón i Villaró presenten la designació a la Casa Amèrica de Madrid

Per EL PERIÒDIC

El cònsol major de la capital, ahir a Madrid.
El cònsol major de la capital, ahir a Madrid. | SFGA
Andorra la Vella serà la Capital Iberoamericana de la Cultura durant l’any 2016 i una delegació del país va presentar els detalls de la designació ahir a la Casa Amèrica de Madrid. A l’acte de divulgació Andorra la Vella, Ciutat Capital hi va participar el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, el cònsol d’Andorra la Vella, Jordi Minguillon i el comissari de la capitalitat iberoamericana 2016, Albert Villaró.

Durant la seva intervenció, Saboya va comentar l’oportunitat que suposa la designació «per donar visibilitat a Andorra en els països iberoamericans en un moment d’obertura en què cal impulsar les sinergies culturals, socials i econòmiques, més enllà de les nostres fronteres». A l’acte, organitzat a iniciativa de l’Ambaixada d’Andorra a Espanya, van assistir ambaixadors i diplomàtics iberoamericans (de Brasil, Colòmbia, , Costa Rica, Cuba, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Portugal, República Dominicana i Uruguai), membres del ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació espanyol, representants del departament de Relacions Internacionals de l’ajuntament de Madrid, de l’Organització d’Estats Iberoamericans (OEI) i de la Secretaria General Iberoamericana.

En el seu torn, Minguillón i Villaró van demanar als diplomàtics la seva col·laboració activa en la programació d’actes de la capitalitat i en la projecció exterior de la cultura andorrana.

D’altra banda, Saboya i Gaytán van reunir-se amb el Sistema de la Integració Centreamericana i van acordar que l’estiu que ve Andorra acollirà un Fòrum Empresarial centreamericà a Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT