PUBLICITAT

¿El cuer s'ho mereix?

  • El Fontedoso d'Àvila, que encara no ha guanyat cap partit a la LEB, té un 47% d'encert des de la línia de tres
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El jugador franquícia del Fontedoso, Charles Allen Ramsdell, defensat per un jugador de l'ADT Tarragona Foto: VANESSA GARRIDO

El divendres a les 21.00 de la nit, el River Andorra rebrà en la 5a jornada el Fontedoso Carrefour El Bulevar Àvila. Aquest conjunt castellà de tan llarg, complicat i estrany nom, és el cuer de la classificació, però amb les dades estadístiques a la mà, és un dels conjunts més perillosos de la categoria. ¿Es mereix realment ser el cuer? L’explicació de la seva posició és que en els tres partits que ha disputat -i perdut- s’ha enfrontat a l’ADT Tarragona, el Tíjola i el Clavijo, tres dels conjunts més durs de la LEB Plata i que ara són a la part alta. El següent rival és el líder, és a dir, el River, la qual cosa no millora el futur del Fontedoso, però al Principat es mira amb recels els castellans, perquè d’armes en tenen: un 47% d’encert des de la línia de 6,75.
El tècnic del River, Joan Peñarroya, estudia els seus rivals al màxim, i sap que el que tindrà al davant divendres és un llop amb pell de corder. «La seva posició a la taula és circumstancial, ha tingut el hàndicap de jugar contra ADT, Tíjola i Clavijo, però davant del Tarragona i al Tíjola va aguantar fins l’últim quart, i contra el Clavijo guanyava quan només faltava un minut per al final». Peñarroya posa a més en alerta l’equip andorrà amb les dades a la mà: «Sumen 13 triples per partit, el 47% d’encert, una autèntica bestiesa». Una dada: el River suma 26 triples, mentre que el Fontedoso ha encertat 33, però compte, perquè els castellans només han jugat tres partits, pels quatre dels andorrans. A més, des d’aquesta distància Miguel Ángel Orán, en només dos partits, fa una mitjana de 83,33%, pel 60% de Xavier López en tres partits.

UN A UN, EL FONTEDOSO ÉS MILLOR / Si s’atén a les estadístiques individuals dels jugadors, i tenim en compte que el Fontedoso suma un partit menys, l’equip d’Àvila sembla superior. Xavier López és el segon millor anotador de la lliga, amb una mitja 50na de 19 punts, i Charles Allen Ramsdell, la gran estrella de l’equip, és quart amb 18,33. Dos homes entre els cinc primers, quan el primer andorrà és Néstor Zamora, 14è amb 15 de mitjana. Això, segurament, és conseqüència de l’aposta de Peñarroya pel joc d’equip, lluny dels individualismes dels quals han de fer ús altres equips, com ara el Fontedoso.
Però les dades segueixen parlant: Ramsdell agafa una mitjana de 8 rebots per partit, millor que Justin Howard (7,25) o Rob Johnson (6,75), i d’aquells 8, 6 en defensa. En assistències, Guillermo Justo en fa una mitjana de 5,33, mentre que Zamora 4. On el Fontedoso és més fluix, i molt fluix, és en recuperacions: no té cap jugador entre els 42 millors; i en pèrdues de pilota: Leo Klassmann en suma 12 i és segon en aquest rànquing de dubtós gust per cap jugador.

MOLTES LESIONS /Ramsdell és el jugador més important del Fontedoso. Juga una mitjana de 37min 33s per partit, i de fet és el més utilitzat de la categoria: 112min 53s acumulats en només tres partits. És també dels que més punts fa: quart. Amb tot, Ramsdell, fitxat aquesta temporada per reforçar l’equip, és dubte per un problema al pubis, i fins i tot ahir no es va poder entrenar.
Altre dels aspectes que han jugat en contra del Fontedoso han estat les lesions. A més del dubte de Ramsdell, s’hi afegeixen les baixes segures de Merino (problemes amb la ciàtica), i Miguel Ángel Orán, lesionat contra el Tíjola quan, als dos minuts, es va fer una fissura al cap del peroné. Així mateix, altre jugador important, David García Peña, es va lesionar per l’últim matx dels castellans, tot i que sí serà contra el River.
EL RIVER PRESENTARÀ ELS SEUS EQUIPS / El partit de divendres servirà per posar a prova el River davant un conjunt objectivament potent, però també perquè el club presenti oficialment tots els seus equips: 10 conjunts en total. L’acte serà al descans del partit al Poliesportiu d’Andorra.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT