PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Escaldes recull el ‘Pessebre vivent’ en un documental

El film mostra els inicis i les anècdotes dels antics participants

Per EL PERIÒDIC

Una escena del ‘Pessebre vivent’ recuperat l’hivern passat.
Una escena del ‘Pessebre vivent’ recuperat l’hivern passat. | TONY LARA
'Un dimoni amb Barret de Copa', així es titula el documental que vol recupera les vivències i memòries del Pessebre vivent d’Esteve Albert –que des de l’any passat torna a reviure a Escaldes-Engordany– a més de deixar constància de com van ser els inicis. El productor de l’obra, Lluís Casabella, fa un recull d’emocions i enllaça el que havia estat aquesta representació amb la realitat actual del pessebre. Durant els 43 minuts de la gravació s’explica, a partir d’entrevistes, les diferents anècdotes que van viure els pessebristes d’aquella època.

L’estrena del documental tindrà lloc als cinemes illa Carlemany el 19 de novembre a les 20.30 hores, i s’ha convidat tota la gent que va participar en el pessebre al llarg dels anys. El dies 21 i 22 de novembre també es farà una projecció, els dos dies a les 12 hores, de forma gratuïta, perquè tothom qui vulgui ho pugui veure.

Segons va explicar ahir la consellera de Cultura, Núria Barquin, durant la presentació del documental,  la finalitat d’aquest treball és que en un futur «quan es parli del pessebre vivent quedi a la memòria», segons va informar l’ANA. Per la seva part, Casabella va destacar que era «un projecte molt complex, amb gent voluntària, però finalment tot va fluir molt bé». També en aquest sentit, el productor va afegir que els pessebristes expliquen anècdotes i records molt detallats, «ho expliquen com si ho haguessin viscut abans d’ahir».

Pessebre vivent / L’any passat, la parròquia escaldenca, després de 50 anys sense representació, va recuperar el pessebre i en aquesta ocasió ja fa tres setmanes que treballen per començar a preparar l’edició d’aquest any, que compta amb 75 actors i 20 figurants, entre infants i adults, 15 més respecte a l’any passat, va remarcar la consellera de Cultura. L’Esbart Santa Anna i la Coral d’Infants i Adults d’Escaldes també col·laboren en el projecte.

La representació d’aquest any conserva les escenes típiques del pessebre d’Esteve Albert però s’han incorporat noves figures, intentant recuperar antics oficis que es feien al país. A més, també s’inclou una part nova d’escenografia.

L’estrena de la representació serà el 19 de desembre amb doble sessió a les 20.30 hores i a les deu de la nit. El diumenge 20 es farà una única sessió a les 20.30 hores. Les representacions continuaran el dia 2 de gener a les 20.30 hores i a les deu de la nit i el 3 de gener s’oferirà l’última funció a les 20.30 hores. Les entrades, a un preu de 3 euros, es posaran a la venda a partir del pont de la Puríssima.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT