PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova estructura de la FAE per ser més professionals

L’ens realitza canvis a l’organigrama per millorar el nivell dels corredors els pròxims anys

Per JOAN JOSEP BLASCO

L’equip d’esquí alpí de la FAE, a la seu central de Crèdit Andorrà.
L’equip d’esquí alpí de la FAE, a la seu central de Crèdit Andorrà. | Crèdit Andorrà
Per seguir millorant i donar un salt qualitatiu calen canvis. I així mateix ho ha vist la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), que reforça la seva estructura d’alpí per tal que els corredors tinguin les millors condicions de preparació per a que continuin amb la seva progressió. Vol donar les eines adequades per a que sigui possible l’augment de nivell que esperen obtenir els propers anys.
 
L’estructura pateix alguns canvis per poder millorar els objectius individuals i generals tant a curt com a llarg termini. Al grup de tècnics de li suma Loic Foune, que serà l’skiman de Marc Oliveras. El francès compta amb un currículum destacat amb els equips de França i espanya. Aquest fitxatge «ens aportarà l’estabilitat i professionalitat que necessitem en un sector clau com és la preparació i el manteniment dels esquís de velocitat», assegura Carles Visa, director tècnic de la FAE. D’altra banda Roger Vidosa s’integra com a tercer entrenador de l’equip femení. La incorporació es produeix perquè «ha estat un dels pocs corredors andorrans que ha tingut una de les millors vivències professionals en aquest món de la neu, ens aportarà aquell plus de professionalitat i d’exigència que ens faci ser més bons en el treball diari».
 
Pel que fa al funcionament, se separen els grups masculins per «donar aquell plus de professionalisme que ens permeti donar resposta a les necessitats que els nostres atletes ens estan reclamant. Si volem pujar de nivell, cal fer front a l’exigència esportiva amb una nova estructuració que ens permeti dotar als nostres atletes d’uns programes esportius més específics i més adaptats a la realitat de l’alt nivel». En femení, Mireia Gutiérrez estarà sempre acompanyada per un tècnic de la FAE quan estigui preprarant-se amb l’equip francès per tal de donar «cobertura tant en l’aspecte estratègic pel que fa a la selecció de curses, donades les necessitats específiques en eslàlom, com en l’aspecte físic i anímic, de manera que puguem superar els moments més complicats amb una certa solvència».
 
Objectius

Pel que fa als caps de files, Gutiérrez realitzarà tot el calendari de la Copa del Món i d’Europa d’eslàlom. L’objectiu serà el de rebaixar punts FIS i guanyar curses de la Copa d’Europa per així tenir més opcions en les del Món i poder entrar a la segona mànega de cada cursa. Debuta a Tignes (França) divendres i després marxarà a Aspen (Estats Units) per disputar el 28 d’aquest mes la primera Copa del Món. «Repetir el que va aconseguir l’any passat serà complicat», admet Visa.
 
Oliveras té com a fita ser en el top-30 de la Copa d’Europa. Debuta avui a Tignes i després marxarà a Nakiska (Canadà) per realitzar una estada. L’equip masculí de tècnica està format per Àxel Esteve, Joan Verdú, Robert Solsona, Josh Alayrach, Xavier Salvadores, Matías Vargas i Kevin Courrieu; i el B per Jan Sasplugas, Arià Missé, Albert Pérez, Àlex Rius, Lucas López, Kim Rodríguez, Pol Suárez i Cernio Mesa. El femení a més de Gutiérrez el composen Sara Raméntol, Carmina Pallàs, Sissi Hinterreitner, Mariona Raméntol, Marta Ribó, Clàudia Mijares, Aina Cinca i Laura Arnabat.
 
Oliveras, optimista

En una entrevista realitzada per Atomic, la marca d’esquís que patrocina a Oliveras, el corredor de la FAE afirmava que en pretemporada «hem treballat molt l’entrada en revolt. L’agafo amb massa angle, i els que estan ara liderant el circuit en velocitat agafen poc angle. No és que esquiïn més de peu, però no van tant angulats, i és això el que estem treballant, i els cronos de mica en mica van millor». Considera que pot fer «una bona temporada. Els objectius són elevats, però crec que es poden aconseguir». Les fites del curs es troben «sobretot a la Copa d’Europa. Intentar estar entre els vint millors i arribar a les finals podent fer un bon paper». Assolint aquests objectius i confirmant la progressió els pròxims anys confia en poder ser el 2019 a les finals de la Copa del Món que es disputaran a Grandvalira: «Crec que les puc disputar. Encara queden quatre anys per fer-les, però es pot agafar molt nivell en aquest temps. S’ha d’estar entre els 25 millors de la Copa del Món i crec que es pot aconseguir».
 
Raméntol, quinzena a Tignes al segon supergegant 

L’estació francesa de Tignes acollia un segon supergegant de categoria FIS. Sara Raméntol, que en la primera prova va ser setzena, va millorar una plaça per finalitzar quinzena. Va marcar un crono de 59,59 segons. La guanyadora va ser l’esquiadora francesa Johanna Boeuf amb un temps de 58,11. El segon calaix del podi va ser per a la seva compatriota Camille Cerutti (58,18) i el tercer per a la britànica Cara Brown (58,19), que el dia abans havia guanyat. Raméntol millora les diferències respecte la vencedora. Dilluns va acabar a 2,24 i ahir la distància era d’1,48.
PUBLICITAT
PUBLICITAT