PUBLICITAT

ApC demana al Govern si el despatx d'advocats de Bartumeu assessora al Comú d'Encamp

  • El grup va més enllà i qüestiona si aquest assessorament es produeix en aquells casos en què "és el propi Govern qui ha de resoldre els recursos"
  • La pregunta serà tractada a la sessió de control al Consell General, prevista pel 4 de novembre
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


06102010_nomen
El president del grup parlamentari d'ApC, Eusebi Nomen. Foto: TONY LARA
El grup parlamentari d'Andorra pel Canvi ha entrat sis preguntes a Sindicatura per ser respostes en la propera sessió de control al Consell General, prevista pel 4 de novembre. D'entre aquestes, destaca la demanda d'informació per saber si és veritat que el despatx d'advocats del cap de Govern assessora el Comú d'Encamp. De fet, ApC va més enllà i qüestiona si aquest assessorament es produeix en aquells casos en què "és el propi Govern qui ha de resoldre els recursos d’alçada formulats contra decisions del Comú d’Encamp". Així apareix publicat al Butlletí del Consell General emés ahir.
Les preguntes presentades per ApC també demanen la confirmació de si una delegació andorrana es va allotjar recentment al que, segons ApC, sigui "probablement  l’hotel més luxós de Nova York", i en aquest sentit, si la resposta és afirmativa, ApC vol saber quines persones formaven part d’aquesta delegació, quants dies s’hi van allotjar, la factura total de l’hotel i amb quin crèdit pressupostari s’ha cobert aquesta despesa.

D'altra banda, tres de les preguntes publicades al Butlletí fan referència al nomenament d'Alexandre Cucurella com a secretari general del Govern. En aquest sentit, ApC demana explicacions sobre en base a quina llei un funcionari en període de proves pot assumir el càrrec de secretari general del Govern i les funcions que faci com alt càrrec poden computar com funcions executades dins d’un període de proves. A més, també demanen la ratificació del Govern sobre el fet que l’article 39 de la Llei de la funció pública és aplicable i que, per tant, és correcte que es nomenés definitivament com a funcionari al secretari general del Govern. I en cas que el Govern "no ratifiqués les paraules del cap de Govern, es prega que Govern especifiqui en base a quina llei es va fer el nomenament definitiu com a funcionari del secretari general de Govern". Finalment, ApC pregunta al Govern si es van complir tots els requisits que marca la llei per fer el procés d’avaluació del període de proves del secretari general de Govern.

Per últim, els consellers d'ApC també demanen "quin serà l’import total que el Govern transferirà als comuns aquest any 2010, sobre quina base legal ho farà i, en conseqüència, quin és l’import de la transferència total als comuns per a aquest darrer trimestre de l’any".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT