PUBLICITAT

la seu d'urgell

ERC defensa els ajuts per pal·liar la pobresa energètica

El grup insta la Generalitat a donar suport als necessitats

Per El Periòdic

Un dels edificis amb pisos lliures per a l’habitatge, a l’Horta del Valira.
Un dels edificis amb pisos lliures per a l’habitatge, a l’Horta del Valira. | El Periòdic
El grup d’Esquerra Republicana per Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de la Seu presentarà en el proper plenari municipal una moció referent a la situació d’emergència en què es troben moltes llars afectades per pobresa energètica. Segons informa Ràdia Seu, el partit republicà rebutja al seu text l’actitud del govern espanyol en referència a les resolucions del Tribunal Constitucional (TC) pel que fa a les mesures que la Generalitat de Catalunya duu a terme per pal·liar aquest tipus de situacions.
 
ERC sol·licita a l’administració que doni compliment de la vigent llei per establir acords amb les companyies subministradores i així evitar talls en els subministraments i permetre la concessió d’ajuts i descomptes. La moció també insta el Govern de la Generalitat a seguir impulsant polítiques de suport a les persones que es troben en situació d’emergència en l’àmbit de l’habitatge i pobresa energètica.
 
La formació, a través del seu portaveu, Francesc Viaplana, exposa que «les resolucions del TC són una mostra més del maltractament de l’Estat espanyol cap a Catalunya, jugant aquesta vegada amb les persones més vulnerables, afectades per una greu crisi econòmica». A més, Viaplana incideix en el fet que «un territori com el nostre, on l’hivern és dur i llarg, no pot permetre’s aquest abandonament de les persones en situació de feblesa”.
 
PISOS DE LLOGUER SOCIAL/ En la línia de l’impuls de mesures socials, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de la Seu també defensarà en el ple de dimecres la moció en què se sol·licita que els pisos de la SAREB passin a ser de lloguer social per pal·liar la necessitat d’habitatge. El grup municipal manifesta que hi ha set pisos que podrien ser destinats a aquesta finalitat, a l’espera que l’Ajuntament finalitzi l’estudi definitiu sobre el parc de pisos desocupats que són propietat de bancs i grans propietaris.
PUBLICITAT
PUBLICITAT