PUBLICITAT

perpinyà

La zona nord de Catalunya exigeix un estatut propi per a la regió

Reivindiquen que el nou nom per al territori passi a ser Occitània-Catalunya

Per EL PERIÒDIC

Participants de la manifestació celebrada a Perpinyà, dissabte.
Participants de la manifestació celebrada a Perpinyà, dissabte. | vilaweb
Més de 2.500 persones van sortir als carrers de Perpinyà amb l’objectiu de defensar la derogació del Tractat dels Pirineus, tot coincidint amb la celebració de la diada de Catalunya Nord. Segons informa VilaWeb, el col·lectiu SEM, que aplega associacions i entitats nord-catalanes, reivindica un estatut propi per a la zona nord de la comunitat amb la voluntat de tenir més competències. A partir d’aleshores, consideren, la unió del Llenguadoc-Pirineus amb Migdia-Pirineus hauria de fer referència a aquesta conjunció i, per tant, passar a anomenar-se Occitània-Catalunya.
 
 Un dels activistes i impulsor del SEM, Pere Manzanares, va explicar que es miren «sense cap por i amb molta esperança» el procés independentista de Catalunya. «Un estat independent comportaria conseqüències positives per a la catalanitat de Catalunya Nord», va afirmar. 
 
Juntament amb la manifestació,  es va tancar a Perpinyà la 19a edició del Correllengua. Cada any es fa coincidir el final d’aquesta iniciativa en favor de la llengua catalana amb la mobilització contra el Tractat dels Pirineus signat 1659, data quan les comarques nord-catalanes van quedar separades administrativament de la resta de nació catalana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT