PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Compromís proposa mesures per als pisos buits

El grup presentarà una proposta de moció al proper Ple Municipal

Per EL PERIÒDIC

Imatge dels pisos de la zona d’Horta del Valira.
Imatge dels pisos de la zona d’Horta del Valira. | EL PERIÒDIC
El grup municipal de Compromís X La Seu presentarà al proper Ple Municipal de La Seu un moció per a plantejar l’acord d’establir urgentment mecanismes de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament per tal que les entitats bancàries i el Sareb (entitat participada amb un 45% de capital públic) facilitin els pisos buits dels que són propietaris per a lloguer social.

També es proposarà estudiar la possibilitat de fer ús de les opcions de compra, amb suport de la Generalitat, dels habitatges desocupats d’aquestes mateixes entitats per dedicar-los al lloguer social directament des de l’Administració Pública. A més, Compromís torna a treure al Ple del Consistori l’acord al que es va arribar el passat 17 de febrer de 2014, quan es va aprovar, entre d’altres, instruir procediments administratius en els casos de desocupació permanent i iniciar els procediments sancionadors que preveu la llei 18/2007 pels pisos permanentment desocupats. Acords dels que, fins a data d’avui, no s’han concretat cap resultat satisfactori.

El portaveu del grup municipal, Òscar Ordeig, va remarcar que «s’ha d’agrair la feina que realitzen a La Seu les entitats i associacions del ‘tercer sector’ que treballen per a ajudar a les persones que es troben en risc d’exclusió social i amb problemes de desnonaments o per accedir a un habitatge. Sobretot, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT