PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els progenitors es feliciten per la reunificació del sistema espanyol

Les Associacions de mares i pares veuen avantatges al centre únic

Per EL PERIÒDIC

Entrada a l’escola al centre espanyol d’Escaldes-Engordany.
Entrada a l’escola al centre espanyol d’Escaldes-Engordany. | ÀLEX LARA
Les Associacions de mares i pares d’alumnes (Ampas) de les escoles espanyoles d’Escaldes-Engordany i Andorra la Vella i l’Institut Espanyol de la Margineda han emès un comunicat en què valoren «de forma positiva el procediment de reunificació del sistema educatiu espanyol que s‘està duent a terme des del ministeri d’Educació d’Espanya i que serà una realitat el pròxim curs.

Per als progenitors, el procediment «oferirà substancials avantatges» a l’alumnat ja que així se’ls va expressar en la reunió mantinguda a mitjans d’octubre amb l’ambaixador d’Espanya a Andorra i la consellera d’Educació. Els beneficis seran: un professorat «d’excel·lència» que, per optar a les places, haurà de superar «un rigorós concurs de mèrits»; més anglès a les aules; unes instal·lacions més modernes i dotades de recursos tecnològics; una escolarització des dels dos anys d’edat fins al Batxillerat de manera que els estudiants assoliran «un alt nivell de la llengua espanyola; la garantia de no deixar de banda la formació de la llengua catalana ni de la cultura andorrana i l’atenció personalitzada a la diversitat, amb un seguiment específic del progrés de l’alumnat amb atenció especial.

Les associacions consideren que la reunificació del sistema educatiu espanyol millorarà l’atenció als estudiants ja que s’ampliarà l’oferta de serveis, com la ludoteca, les activitats extraescolars i gestió i servei del menjador escolar. A més, el Govern permet accedir a beques de transport i de menjador.

Per a les Ampas, la creació d’un centre únic demostra «la voluntat del ministeri d’Educació d’Espanya de refermar i consolidar el sistema educatiu espanyol a Andorra».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT