PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Bonell al·lega la Regla d’Or pel retard en el pressupost

El PS vol un informe sobre les conseqüències per no tramitar-ho a temps

Per EL PERIÒDIC

Bonell, ahir durant la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents, al Consell General.
Bonell, ahir durant la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents, al Consell General. | ANA / M. T.
La subsíndica general, Mònica Bonell, va informar ahir durant la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents que el motiu del retard en la tramitació del pressupost per a l’exercici 2016 és el fet d’haver d’adaptar el text a la nova Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal, l’anomenada Regla d’Or. Bonell va afegir que té constància que el Govern entrarà a tràmit parlamentari el projecte de llei en les dues properes setmanes.

La subsíndica va fer aquestes declaracions després que el president del grup mixt i conseller del Partit Socialdemòcrata, Pere López, hagués demanat a la Junta de Presidents que el Consell General elabori un informe jurídic sobre les conseqüències que pot tenir el fet que el Govern no hagi tramitat el pressupost per a l’exercici 2016 en termini establert legalment.

El PS va demanar ahir formalment un informe jurídic per valorar quines serien les conseqüències que pot tenir el fet que el pressupost per a l’exercici 2016 no s’hagi presentat abans de l’1 de novembre tal com marca la Llei general de finances públiques. Des de la formació socialdemòcrata s’ha posat en relleu «el precedent» que es pot crear amb aquesta actuació.

De la seva banda, la subsíndica general del Consell General, Mònica Bonell, va indicar que el Govern els va informar que el projecte de llei de pressupost s’entrarà a tràmit parlamentari en breu –aquesta setmana o la vinent–, i que el motiu del retard han estat les dificultats per adaptar el text a la nova Llei coneguda com Regla d’Or.

D’altra banda, Bonell va informar dels projectes de llei que han entrat a tràmit parlamentari, com són el projecte de llei que regula FEDA i el règim de les activitats del sector elèctric, amb un termini per presentar esmenes que finalitza el 24 de novembre; la proposició de llei de modificació de la nacionalitat, que si prospera la tractarà la comissió legislativa d’Interior; el projecte de llei de foment del vehicle elèctric, que serà treballada per la comissió legislativa d’Economia; i el projecte de llei de modificació del pressupost de l’AREB, que admet esmenes fins el 13 de novembre, ja que s’ha tramitat en caràcter d’urgència. La subsíndica també va informar de la previsió de celebrar una nova sessió de control al Govern el 19 de novembre i un consell ordinari la setmana del 23 de novembre. A més, la Junta de Presidents també ha acordat repartir un romanent de la dotació dels grups parlamentaris de 229.000 euros entre els diferents grups del Consell General (el 50% a parts iguals i la resta en funció del nombre de consellers).   

Cap renúncia, de moment / Finalment, pel que fa a la propera cita electoral del 13 de desembre amb motiu de les eleccions comunals, la subsíndica va informar que de moment no s’ha rebut cap renúncia de cap conseller general que vulgui formar part d’alguna candidatura, com podria ser el cas de la consellera demòcrata Conxita Marsol, tot i que va recordar que hi ha temps fins a aquest mateix dimecres al matí abans de la presentació de la llista al corresponent comú al qual s’hi vulguin presentar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT