PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El col·lectiu peruà demana restituir el consolat honorari del Perú

La comunitat vol convenis bilaterals en educació, pensions i conducció

Per EL PERIÒDIC

El president de l’Associació de residents peruans, Lorenzo Castillo.
El president de l’Associació de residents peruans, Lorenzo Castillo. | TONY LARA
L’Associació de residents peruans del Principat d’Andorra (Arppa) vol un consolat honorari del Perú a Andorra. L’entitat es va reunir el cap de setmana amb l’ambaixador peruà Rafael Roncagliolo per tractar sobre «la necessitat de restituir» un consolat peruà al país, i també van aprofitar la trobada per parlar de convenis bilaterals de pensions, educació i salut.

La comunitat peruana ha explicat en un comunicat que ha traslladat a l’ambaixador peruà les seves inquietuds sobre la restitució del consolat, el cobrament de pensions en retornar al Perú, la convalidació dels permisos de conduir, estudis i títols, el suport del Govern peruà en els problemes del col·lectiu, l’atenció sanitària i la sol·licitud d’una mesa electoral que es va demanar col·locar a Andorra perquè els residents peruans puguin votar a les eleccions generals del Perú.

Roncagliolo va respondre que l’estat peruà està preocupat pels problemes dels ciutadans que viuen a l’estranger, ja que és un col·lectiu important que amb les seves remeses econòmiques contribueixen al desenvolupament del país. L’ambaixador es va comprometre davant l’Arppa «a gestionar davant del Govern del Perú les seves necessitats».  També va recordar que el Perú ha signat el Conveni multilateral iberoamericà, però falten els convenis bilaterals sobre pensions, seguretat social i reconeixement d’estudis.

El president de l’Arrpa, Lorenzo Castillo, va manifestar que la seva entitat «estarà expectant al desenvolupament del compromís de l’ambaixador peruà de gestionar davant de les instàncies corresponents l’atenció als problemes de la comunitat peruana a Andorra».

Castillo també és president de la Lliga americana del Principat d’Andorra (Llapa), que uneix les cinc associacions culturals i de residents argentins, peruans, equatorians, veneçolans i mexicans.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT