PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’hipòdrom tindrà una tribuna ampliable per a 2.000 persones

Els promotors creuen que generarà 800 llocs de treball directes

Per JOAN RAMON BAIGES

Una carrera al famós hipòdrom londinec d’Epson Downs.
Una carrera al famós hipòdrom londinec d’Epson Downs. | EL PERIÒDIC
Els promotors de l’hipòdrom que estarà centralitzat a la parròquia de Canillo van donar ahir més detalls sobre el projecte. Impressiona la dimensió, la capacitat, així com els llocs de treball que generarà, segons assenyalen els impulsors.

Com ja va avançar Amadeu Calvó, que lidera el projecte en el que participen inversors internacionals, a Canillo anirà l’espai més important, però la idea és que totes les parròquies hi participin d’aquestes instal·lacions relacionades amb l’hípica i el món del cavall,  inspirades en l’hipòdrom londinenc d’Epsom Downs.

En una primera ullada a l’informa de construcció destaca la tribuna, que podrà acollir fins a 2.000 espectadors, i que podrà ampliar la seva capacitat que se celebri el Gran Premi. Per fer realitat la idea són necessàries unes mesures mínimes de 64 hectàrees, i segons els tècnics «el territori disponible i l’orografia, ens permet plantejar un hipòdrom amb personalitat pròpia, amb recorreguts singulars, com per exemple el d’Epson Downs».

Restaurants / El disseny ja està pensat. Tindrà una àrea gastronòmica; boxes, 400 entre permanents i mòbils; la tribuna; una zona tècnica per a joqueis, comissaris o jutges; una àrea veterinària; paddock; aparcament públic, i un aparcament amb infraestructures per a les motor-home de cavalls.

L’estudi sobre l’impacte econòmic calcula que en la primera fase –lligada a la construcció dels complexos– es poden crear entre 200 i 400 llocs de treballs. En una segona etapa, lligada directament a l’explotació, es calculen uns 800 llocs de treball directes. A més, els promotors destaquen els ingressos que es podran imputar a l’hipòdrom a l’estiu, i remarquen l’impacte que té un Gran Premi per al turisme, «ja que atreu un perfil de consumidor de molt alt poder adquisitiu».

12 disciplines repartides entre les diferents parròquies

Andorra oferirà 12 disciplines, repartides entre les diferents parròquies, amb un espai per a cadascuna d’entre cinc a deu hectàrees. «L’objectiu és desenvolupar les diferents cultures del cavall i oferir un espai per a entrenament i competició», s’especifica a l’informe.

Les pistes tindran espai per a exhibició, entreteniment, per a les modalitats de galop i trot, allotjament bàsic (escoles, mossos de quadra), i fins a 100 boxes, amb possibilitat d’ampliació.

El family park cavall i natura ocuparà un mínim de 10 hectàrees, al costat de l’hipòdrom. Els impulsors assenyalen que serà un lloc «on la família podrà interactuar amb la cultura del cavall i les tradicions més espectaculars».

Els promotors insisteixen que fa falta una oferta hotelera i de serveis «d’alt nivell», que és el que demana el públic i usuaris «durant tot l’any», i també facilitats per absorbir «la gran afluència de públic durant els diferents meetings». La proposta inclou celebrar un gran premi, fer polo, salt, doma i altres especialitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT