PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Ull-Nu i Política Lingüística organitzen el segon RECcrea

L’alumnat presenta curtmetratges inèdits i en llengua catalana

Per EL PERIÒDIC

El logotip de RECcrea.
El logotip de RECcrea.
El Servei de Política Lingüística (SPL) i l’Associació Ull-Nu organitzen el segon Concurs de curtmetratges RECcrea, un projecte dirigit a l’alumnat de 3r i 4t de segona ensenyança, 3r i 4t d’ESO, troisième i seconde per promoure la creativitat audiovisual en català. Els joves que hi vulguin participar han de gravar curtmetratges de ficció, de temàtica lliure, en llengua catalana i d’un màxim de deu minuts. El termini per entregar els originals finalitzarà el 22 d’abril del 2016.

El RECcrea inclou dos fases formatives. La setmana del 23 al 27 de novembre l’alumnat rebrà l’assessorament del guionista Albert Galindo que, per encàrrec de l’SPL, oferirà sessions a les aules per explicar què és i com es crea un guió. Més endavant, els mesos de febrer i març, l’organització posarà a disposició dels centres sessions formatives per elaborar els curtmetratges, a càrrec del director Alfons Casal de l’Associació Ull-Nu. El suport també s’estén a la supervisió del treball audiovisual i la direcció d’actors.

En la primera edició del concurs es van presentar 45 treballs, en què van participar 138 alumnes. Els guanyadors van ser els curtmetratges La pèrdua, La distància no és un obstacle i L’altre costat, que es poden veure a la pàgina web www.cultura.ad.

Els tres primers classificats del RECcrea rebran vals de compra per a Pyrénées Andorra per valor de 700, 500 i 300 euros, respectivament. A més, tots els finalistes rebran un diploma i un obsequi. El RECcrea compta amb el suport dels centre educatius, el Comú d’Andorra la Vella i de Ràdio i Televisió d’Andorra, i el patrocini de Pyrénées Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT