PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Constituïda la comissió per a la rehabilitació del centre històric

La consellera del PS critica la gestió amb la pista de gel

Per E. J. M.

La sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella celebrada ahir a la tarda.
La sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella celebrada ahir a la tarda. | EMILIO PRENAS
El Comú d’Andorra la Vella ha constituït la comissió de rehabilitació del centre històric, oficialment denominada Comissió Tècnica Comunal per a l’aplicació de les ordinacions de rehabilitació d’edificis, de reforma interior urbana i de protecció específiques del Barri Antic, Cap de Carrer i entorns del carrer del Puial.

La creació de la comissió es va formalitzar durant la sessió de Consell de Comú celebrada ahir a la tarda, i el conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Josep Vila, va puntualitzar que «ens ha sobtat molt que a un mes d’acabar el mandat creïn la comissió, ja sabem que és difícil però podien haver accelerat, han tingut quatre anys». Vila va lamentar que «a la comissió d’urbanisme només hi hagi una associació de comerciants» perquè troba a faltar representants del veïnat, «els més afectats i que han de decidir com volen que sigui el seu barri, de cara a futures rehabilitacions dels edificis on viuen». També va suggerir incloure a la comissió el Col·legi d’Arquitectes.

El cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, va respondre que la comissió s’ha creat ara «perquè el pla urbanístic segueix un procés llarg (...) i no es podia tocar en sis anys, un termini que ara ha vençut». Minguillón va assegurar que encara que quedi un mes per finalitzar el mandat «no podem deixar de fer la feina que toca fer» i que el pròxim equip de Govern seguirà treballant amb la comissió. El cònsol també va matisar que, actualment, no existeix cap associació de veïns al centre històric de la capital.

La comissió està integrada pel conseller delegat de Serveis Públics i Urbanisme, el cap d’Àrea d’Urbanisme, el coordinador de l’oficina de Planificació i Projectes, el director del departament d’Arxiu, Recerca i Patrimoni, i l’Associació de Comerciants del Centre Històric.

MANCA DE TRANSPARÈNCIA DE TURECAV / Durant la sessió d’ahir, la consellera del PS, Dolors Carmona, va criticar la gestió de Turecav (Turisme i Economia d’Andorra la Vella) respecte la pista de gel. Segons Carmona, l’ens actua unilateralment, sense convocar el consell d’administració de la societat, del qual la consellera en forma part. Carmona va criticar «la manca d’informació i de transparència» de Turecav, com a l’hora de decidir el preu dels tiquets, que s’havia de decidir en el consell d’administració. La consellera socialdemòcrata també va subratllar el cost de l’embrancament elèctric per fer funcionar la pista de gel, que costarà més de 10.000 euros al Comú.

Minguillón va aclarir que «els preus estaven fixats en les propostes de millora del plec de bases del concurs d’adjudicació» i va informar que, durant el primer cap de setmana de funcionament de la pista de gel, ja l’han utilitzat més de 400 persones. Cada tiquet val 4 euros i permet patinar durant 25 minuts. Els comerços de la zona poden adquirir tiquets a un euro per regalar-los a la seva clientela.

Els consellers de l’oposició també van interrogar el cònsol major sobre els canvis que afectaran a la sala de musculació del centre esportiu els Serradells, ja que s’ha contractat una empresa externa perquè es faci càrrec dels monitors del servei durant les tardes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT