PUBLICITAT

El Zoom 2010 posa a l'abast del gran públic 1.300 obres

  • Amb una vocació itinerant, la mostra recull la idea dels anteriors mercats de l'art
MARC RODRÍGUEZ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Joan Nadal de Zeco Design i Pep Campany, arquitecte, expliquen la caixa contenidora, ahir Foto: ILLA CARLEMANY

La plataforma cultural Zoom 2010 va presentar ahir la primera edició de la mostra d’art itinerant que, des de l’11 de novembre i fins el 10 de desembre, romandrà a la planta baixa del centre comercial Illa Carlemany, així com per diferents espais andorrans on es desenvoluparan activitats marcadament socials i artístiques. Fins a 30 artistes exposaran un màxim de 40 obres a les caixes ecològiques dissenyades per aquesta mostra per Joan Nadal, i distribuïdes en unes estructures de ferro dissenyades per l’arquitecte d’interiors Pep Campeny, arribant a les 1.300 mostres.

Des de Pass Andorra, la productora de la mostra, una de les seves responsables, Isabel Rodrigo, va destacar com aquesta iniciativa recupera la idea d’un mercat de l’art amb una producció andorrana però amb vocació de sortir a l’exterior en edicions posteriors. És per això que l’organització ha convidat a representants d’altres països per tal que en futures edicions la mostra pugui internacionalitzar-se.

Eva Martínez, també responsable de Pass Andorra, va destacar el paper d’aquesta mostra com a “plataforma cultural” que pretén “fomentar un públic inicialment allunyat de les galeries d’art”. De fet, el Zoom 2010 té un escenari però moltes accions culturals paral·leles. Martínez va manifestar que, tot i “la conjuntura del moment actual” marcada per la crisi, “segueix havent-hi una demanda cultural” que s’ha volgut “cobrir”.

ACCIONS VINCULADES / La mostra està complementada per vídeos experimentals, documentals inèdits d’Andorra com el que s’exposarà al Museu de l’Electricitat, exhibicions de dansa contemporània a càrrec de Líquid Dansa, llibres, música en viu o tallers amb els artistes .

Els artistes són “de reconegut prestigi”, tal i com va afirmar la responsable de direcció artística de Pass Andorra, Rosa Mujal, que va avançar que hi haurà “molta varietat, però sobretot qualitat”. En aquest sentit, en aquesta primera edició hi haurà la participació de Guilles Rieu, un artista que treballa a cavall entre Tolosa i Nova York i que, segons Mujal, ha accedit a participar “baixant molt el seu preu”.

De fet, les obres tindran un preu d’entre 30 i 300 euros, segons Rodrigo, en la línia de permetre als particulars interessats en la cultura obtenir unes mostres originals i amb els seus respectius certificats a uns preus competitius. Gràcies a la plastificació de les il·lustracions, gravats, dibuixos i pintures, els usuaris podran mirar i remenar les obres d’art d’entre 35 i 50 centímetres, al mateix temps que contemplar les escultures, que tindran uns emplaçaments diferenciats. La cultura s’apropa, doncs, al carrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT