PUBLICITAT

LLEIDA

Més de 150 professionals de la salut presents a les Jornades

La doctora Mercè Boada va impartir la sessió magistral clínica

Per EL PERIÒDIC

Mercè Boada, directora de la Fundació ACE
Mercè Boada, directora de la Fundació ACE | El Periòdic
Uns 150 professionals i estudiants de la salut van seguir a l’aula magna de la Facultat de Medicina de la UdL la Jornada d’Iniciatives, Innovació i Recerca 2015 de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), empresa pública que gestiona l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, l’Hospital Comarcal del Pallars, l’ABS Lleida Rural Nord i la Residència i Centre de Dia per a Gent Gran Lleida-Balàfia.
La Dra. Mercè Boada, directora de la Fundació ACE, va ser l’encarregada d’impartir la sessió magistral clínica. Boada va centrar la seva intervenció en explicar la malaltia de l’Alzheimer des d’un enfocament global, des del seu component social i també des de les polítiques sanitàries i de salut pública necessàries. En aquest sentit, la doctora va voler remarcar que «el sistema sanitari català ja disposa d’aquestes polítiques sanitàries que ofereixen una assistència i recerca de qualitat». Boada va posar de manifest que «des del sistema sociosanitari, amb interès i un gran coneixement del camp concret que es vol estudiar, es poden obtenir resultats molt consistents, tant clínics com en recerca». L’especialista sanitària també va explicar la singularitat del model de la Fundació ACE, mostrant que és possible fer recerca d’alt nivell partint de l’àmbit assistencial. 
Per part seva, el Dr. Gerard Piñol, president de la Comissió de Recerca de GSS i coordinador de la Unitat de Trastorns Cognitius de Lleida, va explicar que «aquesta jornada té l’objectiu de presentar davant de la societat i de la resta de professionals de l’hospital els projectes de recerca que s’han dut a terme o que s’han culminat durant l’any 2015».Al llarg de la jornada es van presentat sis comunicacions orals dels projectes més rellevats duts a terme a Gestió de Serveis Sanitaris en àmbits molt diversos al llarg del 2015.
Un dels projectes que es van exposar va ser sobre medicina de precisió aplicada als pacients amb hipertensió resistent i apnea del son, amb el qual s’ha descobert un marcador biològic a través del qual es pot saber si el pacient respondrà o no al tractament amb la CPAP que és el tractament de l’apnea. A més,es va tractar la metodologia i els resultats inicials del nou protocol Rapid Recovery en cirurgia protèsica de maluc i genoll.
Finalment, el Dr. Ferran Barbé, cap del servei de Pneumologia de Lleida (Hospital Universitari de Santa Maria i Hospital Universitari Arnau de Vilanova), va destacar que  ser un hospital universitari «facilita als professionals el seu desenvolupament professional, en tant que l’assistència, la docència i la recerca entren a formar part de l’ADN de la institució». La cloenda de la jornada va anar a càrrec del director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran, Dr. Josep Pifarré. En l’acte, es va retre homenatge i reconeixement a les Filles de la Caritat per la seva dedicació a l’Hospital de Santa Maria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT