PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ampli món dels esports eqüestres

Per E.g.

Tot i que hi ha desenes de proves i categories que engloben tot el món eqüestre –prenent com a referència alguns dels hipòdroms amb més renom d’arreu del món, com el Meydan, a Dubái, el Royal Ascot, a Inglaterra o el Churchill Downs, als Estats Units– es troba que les carreres més conegudes són a galop, amb salts (steeplechase) o sense (galop pla). Però també n’hi ha de menys comuns, com les curses de trot. 
 
D’altra banda, els cavalls es poden moure a la pista en sentit de les agulles del rellotge (sentit horari) o a l’inrevés (sentit antihorari), i aquest estil de carrera i la forma de desenvolupar varia d’un país o d’una regió a una altra. Tanmateix, les carreres poden ser comunes o clàssiques, i de diferents categories, sent les de Grup 1 o Grans Premis les proves més importants i les que distingeixen a les organitzacions i els hipòdroms que les promocionen. 
 
Pel que fa a les distàncies de les curses, aquestes varien entre els 400 metres i els 4.000 metres, però sovint les proves comunes es queden entre els 1.000 metres i els 1.600, i els Grans Premis entre els 1.600 metres i els 2500. Així, un exemple de Grans Premis és el Gran Premi Llatinoamericà, Grau 1, que abasta els 2.000 metres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT