Canillo
Uns inversors projecten un centre relacionat amb el món del cavall
La iniciativa tindrà presència a totes les parròquies però la instal·lació principal estarà a Canillo
Un grup d’inversors liderats per l’empresari andorrà Amadeu Calvó projecta obrir a Andorra diverses instal·lacions relacionades amb el món del cavall, encara que la principal estarà ubicada a Canillo. Segons s’explica en un comunicat que va ser ampliat posteriorment per Calvó en declaracions a aquest rotatiu, l’objectiu és aprofitar l’afició entorn de la hípica per atreure a Andorra turisme d’alt poder adquisitiu que ajudi a funcionar a la indústria de l’oci i turisme durant tot l’any, i no només durant la temporada alta.
De moment Calvó és l’únic empresari andorrà, la resta són inversors estrangers i es compta amb la col·laboració «d’una empresa líder de la indústria de l’oci, dirigida per Rafael Salanova». La iniciativa contempla des dels esports eqüestres de competició fins a les activitats pròpies d’aficionats i el gran públic, amb una gran incidència en els aspectes culturals i formatius de cara a la joventut.
El cònsol de Canillo n’està informat. Calvó va apuntar que no volia fer públic el projecte per «no alterar en la campanya electoral i polititzar la iniciativa», però el fet que a la parròquia només hi hagi una candidatura li ha permès donar-la a conèixer. Les instal·lacions ocupen 64 hectàrees, i «representen un compromís de sostenibilitat i de respecte a la identitat del territori». Encara que la instal·lació principal estarà a Canillo, és previst que totes les parròquies acollin alguna de les ofertes. «Són 15 disciplines que s’han de distribuir per tot Andorra per una qüestió de capacitat», va puntualitzar l’empresari canillenc.
Per Calvó la seva proposta ha de ser el complement del turisme que «es necessita a l’estiu», amb un perfil d’alt poder adquisitiu que ajudarà «a fer funcionar l’aerotaxi de la Seu d’Urgell i l’heliport nacional». L’empresari va destacar que el cavall que «corre en muntanya, després corre molt més a la plana», i això és un atractiu.
El projecte neix amb el compromís de què el model de negoci de Terra de Cavalls acosti el món del cavall a la societat en general i aconseguir un nou impuls al turisme, «des d’una vessant que complementi al client d’esquí i augmenti l’afluència i permanència d’un altre tipus de públic en dates que, fins ara, no eren propícies al nostre territori».
Certificat / El projecte que cristal·litza ara, va néixer al novembre del 2013, quan Calvó va obtenir del Govern el Certificat de reserva de noms comercials que l’autoritzaven per tenir un centre amb activitats recreatives, culturals i esportives relacionades amb l’equitació.
Calvó va voler deixar clar que el projecte, per les seves característiques, és molt respectuós amb el medi ambient i l’entorn, i va precisar que «el turisme d’elit no menysprea l’actual, si no que ha de ser un valor més afegit».
De moment els promotors no volen donar més detalls i preveuen oferir una roda de premsa amb els tècnics que hi participen per ampliar les característiques del projecte i la inversió. Calvó va afegir que un dels hipòdroms que funcionen a Londres han inspirat al que es vol obrir a Andorra.