PUBLICITAT

Andorra la Vella

La CTP celebra l’èxit del programa conjunt Poctefa

Els membres esperen donar veu al Pirineu dins la UE amb l’organisme

Per M.C.

Gilbert Saboya compareix amb els demès presidents de la CTP, ahir.
Gilbert Saboya compareix amb els demès presidents de la CTP, ahir. | Tony Lara
Els presidents dels territoris que composen la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) van tancar ahir la reunió esdevinguda al Centre de Congressos d’Andorra la Vella tot signant una declaració comuna amb què es renovava la tasca de l’organisme, prèviament a la celebració del 33è Consell Plenari. Després de dos anys ostentant el lideratge de la institució, el president del Consell Regional d’Aquitània, Alain Rousset, prenia el relleu en l’encapçalament de l’organisme, paper que fins ahir requeia sobre el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya. El titular andorrà va destacar l’aprovació de l’«exigent» però «rellevant» programa Poctefa 2014-2020. 
 
A banda de subratllar el reconeixement d’aquesta iniciativa a nivell comunitari a través de l’augment pressupostari, provinent de fons europeus i destinats al Programa operatiu de cooperació territorial Espanya França Andorra, Saboya va agraïr l’acomanyament «en un moment d’obertura i aproximació» per part d’Andorra a la Unió Europea. En aquesta línia, va assegurar que les trobades entre els representants de les vuit regions membres de la CTP són «una oportunitat positiva per enfortir lligams bilaterals» i que han d’aprofitar-se per llançar un «missatge de sensibilitatzació mediambiental», així com a mitjà per a representar el Pirineu en l’entorn comunitari.
 
Tant els presidents d’Aragó, Euskadi i Navarra, Francisco Javier Lambán, Iñigo Urkullu i Uxue Barkos, respectivament, el secretari d’Afers Exteriors i de la UE de la Generalitat de Catalunya, Roger Albinyana, com Saboya i el nou president de la CTP, Alain Rousset, van refermar els vincles entre les comunitats que representen i la voluntat de seguir tirant endavant projectes com l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic, projecte «emblemàtic» de l’agrupació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT