PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra posarà 1,2 M per preveure les allaus als accessos a França

La iniciativa vol construir estructures físiques per contenir els fenòmens

Per Estefania Gracia

Signatura del projecte de Seguretat dels Accessos Pirinencs enfront del Risc d’Allaus,ahir.
Signatura del projecte de Seguretat dels Accessos Pirinencs enfront del Risc d’Allaus,ahir. | ANA
França i Andorra van signar ahir els documents corresponents a la presentació del projecte de Seguretat dels Accessos Pirinencs enfront del Risc d’Allaus (SAPYRA), un pla que s’emmarca en el Programa Operacional de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (POCTEFA). 
 
Aquesta iniciativa té el propòsit de construir diverses estructures físiques contra allaus i instal·lar instruments per fer-ne una previsió més acurada. Les obres tindrien un cost global de 4.700.000 euros, dels quals Andorra n’aportaria 1.200.000 i França un altre milió. La resta l’hauria de complementar el fons Europeu, així ho va confirmar ahir el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. 
 
Tanmateix, segons van assegurar els responsables, prèviament al projecte, es va elaborar un estudi sobre la situació de la zona transfronterera i els riscos que s’han anat observant en relació a la viabilitat mediambiental. I mitjançant aquest estudi s’han establert quines són les prioritats i les diferents mesures de millora a considerar, tenint en compte la situació del corredor i la freqüència i intensitat de les allaus registrades. En concret, aquest projecte es refereix a la millora de la seguretat en trams de l’itinerari RN20, 320 i 22, prioritzant el tram entre Ax-lesThermes i Andorra.
 
Tot i l’entusiasme per la iniciativa, no serà fins la primavera del 2016 quan les autoritats europees determinaran si s’accepta el projecte o no, i si finalment la resposta arriba a ser positiva, els països integrants començarien les obres de cara a l’any que ve i es podrien allargar fins al 2019. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT