PUBLICITAT

Unes 1.300 obres de 30 artistes es donen cita a Illa Carlemany

  • El centre comercial serà l'escenari de la primera edició de ZOOM itinerant art exhibition
  • Les organitzadores aprofiten la conjuntura econòmica per cridar l'atenció de la gent del carrer
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY


25102010_zomm
Un moment de la roda de premsa que ha tingut lloc al centre comercial. Foto: ANA
El centre comercial Illa Carlemany serà l'escenari de la primera edició de ZOOM itinerant art exhibition. Es tracta d'una mostra d'art, a l'estil de mercat, que aplegarà una trentena d'artistes de diferents modalitats com ara pintura, dibuix, gravat, fotografia, escultura, etc. Les exposicions es combinaran amb tallers i activitats per a tots els públics. El suport on estaran exposades les obres són caixes de cartró reciclat, dissenyades específicament per a l'ocasió. Dins de cada caixa hi haurà unes quaranta peces degudament tractades per a poder ser manipulades. En total, seran unes 1.300 obres artístiques que no sobrepassen les mides de 35x50 cm. L'objectiu és apropar l'art a la ciutadania i fer que ZOOM esdevingui una plataforma itinerant que es pugui exportar a altres llocs, com Espanya, França, Holanda, etc.
El fet d'haver triat com a escenari el centre comercial és perquè "Illa permet generar una acció paral•lela a la mostra d'art", ha dit una de les organitzadores, Eva Martínez. I és que durant els dies que es desenvolupi l'esdeveniment, de l'11 de novembre fins al 10 de desembre, també hi hauran activitats paral·leles, com projeccions, tallers, etc. De la seva banda, el responsable de comunicació del centre comercial, Andreu Invernon, ha explicat que han acollit la proposta perquè encaixa amb la "filosofia del centre". A més, ha coincidit amb els organitzadors, i ha posat de relleu la idoneïtat de la idea. I és que el fet que les accions no se centrin només en contenidors amb obres d'art, sinó que es puguin desenvolupar activitats paral·leles i donar així un servei més als clients, és un dels motius que han portat als responsables del centre a donar suport a la iniciativa.

Pel que fa a l'exposició de les obres, les 30 caixes de cartró estaran muntades sobre tres estructures metàl·liques. A més, també hi haurà un espai per a les escultures. La persona que ha ideat aquesta estructura interior de la mostra, Pep Campeny, ha explicat que és un projecte sostenible, ja que les caixes estan fetes amb material reciclat i un cop s'acabi la mostra podran ser reutilitzades o reciclades. Aquestes caixes han estat dissenyades i fabricades al Principat. A més, Campeny també ha donat alguns detalls més de com serà l'exposició: hi haurà unes catifes penjant de les parets que s'uniran amb les estructures.
Dins d'aquestes caixes hi haurà unes 40 obres, que no sobrepassaran la mida de 35x50 cm. En total, s'exposaran unes 1.300 peces. Els preus oscil·len entre els 30 i els 300 euros.

Públic
Les organitzadores de ZOOM han explicat que aprofiten la conjuntura econòmica per cridar l'atenció de la gent del carrer, i no el públic de les galeries. Alhora, també han explicat que l'objectiu és cobrir la demanda cultural que hi ha al país. Durant els pròxims dies es repartiran un total de 5.000 programes de l'esdeveniment entre públic nacional i estranger. La intenció és convidar gent de fora que pugui venir a veure el que es fa al país.

Pel que fa al caràcter itinerant del certamen, aquest any es farà la prova pilot celebrant aquest esdeveniment a Illa Carlemany, amb la mirada posada a l'any que ve. I és que el que es vol aconseguir és exportar art andorrà a fora.

Entre les activitats paral·leles, que es presentaran més endavant, hi haurà projeccions de cinema documental, tallers de pintura, de nadales, mostres de ball, presentacions de llibres,  manualitats, etc. També es farà un taller on es mostrarà com realitzar mobles de cartró, a càrrec de l'inventor dels contenidors de les obres, Joan Nadal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT