PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’obre el vot per correu pels espanyols residents a l’estranger

Els electors podran demanar les paperetes fins al 21 de novembre

Per EL PERIÒDIC

Els espanyols residents absents que viuen a l’estranger podran exercir el vot fins al 15 de desembre.
Els espanyols residents absents que viuen a l’estranger podran exercir el vot fins al 15 de desembre. | ALEX LARA
S’apropa el 20 de desembre, dia fixat per celebrar les eleccions generals a Espanya. I perquè els electors espanyols residents absents que viuen a l’estranger –com en el cas d’Andorra– puguin votar per correu, han de sol·licitar la documentació electoral abans del 21 de novembre. Un cop demanats els papers necessaris, els espanyols residents a l’estranger que vulguin participar en les eleccions tindran fins al 15 de desembre per efectuar el vot per correu. D’altra banda, si els electors volen votar en presència, a Andorra ho podran fer el 16,17 i 18 de desembre a l’urna del consolat. Dates que la Junta Electoral Espanyola ha instaurat prevenint amb temps perquè els vots per correu arribin a temps abans del 20 de desembre. 
 
I és que encara queden presents algunes de les problemàtiques que es van ocasionar amb els vots pregats de les passades eleccions al Parlament de Catalunya, on les paperetes que contenien la informació i documentació necessària per efectuar el vot es van endarrerir, un fet que va provocar que alguns electors tinguessin problemes amb els vots.
 
Cens electoral / Per poder demanar el vot per correu, els interessats primer han de corroborar que estiguin inscrits al Cens Electoral dels Residents Absents (CERA). Per comprovar que efectivament s’està dins d’aquest registre, els espanyols poden consultar el cens del dos al nou de novembre (ambdues dates incloses). Tot i això, es tindrà en constància els registrats al cens electoral que s’hagin donat d’alta abans de l’1 d’agost de 2015. Així ho ha informat el consolat d’Espanya a Andorra. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT