PUBLICITAT

Andorra la Vella

Compensacions en la quota mensual per les avaries de TV

Els reemborsaments personals s’efectuaran a la factura del novembre

Per Estefania Gracia

| Tony Lara
Després de l’avaria tecnològica produïda dimarts que va deixar a unes 2.000 persones sense poder veure la televisió per cable d’Andorra Televisió, la companyia va informar ahir que als clients afectats per la incidència que van fer una reclamació al 115 d’aquesta se’ls hi retornarà una quarta part de la quota mensual de televisió. A més, als abonats a paquets addicionals se’ls hi retornarà la meitat de la quota mensual. Tanmateix, Andorra Telecom recorda que els afectats que no van obrir cap reclamació al 115, poden fer-ho durant aquest propers dies omplint un formulari que l’entitat posa a disposició al seu portal web www.andorratelecom.ad. Aquests reemborsaments s’efectuaran a la factura de novembre, que el client rebrà a principis de desembre.
 
D’aquesta manera, Andorra Telecom dóna per bo el comportament del servei de televisió, ja que aquest «s’ha normalitzat i és estable». Tot i això, la solució definitiva de la incidència es completarà al llarg d’aquesta setmana sense que comporti cap afectació per als abonats de Som Televisió.
 
Antecedents / El servei de televisió per cable d’Andorra Telecom (Som Televisió) es va veure afectat dimarts per una incidència tecnològica que va fer que alguns dels usuaris no poguessin tenir el servei. Vers aquest fet, Andorra Telecom es va posar en contacte amb els tècnics i proveïdors per solucionar el problema. Així, després de veure que la incidència s’havia produït en el maquinari que assigna la senyal als decodificadors en el moment de posar-se en marxa –ja que la informació que transmetia era errònia i es bloquejava l’operació– es va decidir que la millor solució era instal·lar el maquinari de control en les rutes que distribueixen la senyal per tot el territori i desviar cap a rutes alternatives els decodificadors. 
 
D’aquesta manera, es va solucionar el problema de forma temporal, ja que fins diumenge al vespre, encara hi havia alguns usuaris que tenien problemes amb el servei. 

680 firmes a Change.org per dir ‘No a les limitacions d’Internet d’Andorra Telecom’/ ‘No a les limitacions d’Internet d’Andorra Telecom!’, aquesta és la nova iniciativa publicada al portal Change.org que està agafant cada cop més ressò a les xarxes. Sota l‘administració de Sergio Pérez, ja són prop de 680 les persones que en poc més de quatre dies han signat aquesta petició. 
 
33 Els demandants asseguren que a Andorra «ens venen un país molt modern i tecnològic i tenim les comunicacions més cares, amb més límits i més incidències d’Europa». «No necessitem 100 Mb/s amb límit de tràfic, necessitem Internet modern, sense límits, sense pagament per GB excedit, sense baixada a velocitats ridícules de fa 15 anys (1Mb/s), volem unes comunicacions». D’aquesta manera, els demandants volen arribar a les 1.000 firmes i fer visible la petició.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT