PUBLICITAT

ORGANYÀ

Organyà, Km 0 de la Ruta de la Llengua Catalana

Andorra la Vella està inclosa dins de l’itinerari que uneix els territoris

Per EL PERIÒDIC

El monòlit dedicat a les Homilies d’Organyà obra de Jounou.
El monòlit dedicat a les Homilies d’Organyà obra de Jounou. | EL PERIÒDIC
Organyà inaugura avui el Km 0 de la Ruta de la Llengua, una iniciativa promoguda per l’associació Amics de les Homilies d’Organyà per potenciar el compromís de la societat amb la llengua catalana, com a element essencial de la identitat i la cohesió socials i per reforçar lligams i complicitats al llarg dels territoris de parla catalana. Dins la Ruta de la Llengua també s’hi inclou Andorra la Vella.

Els actes començaran al migdia amb la presentació del monòlit de la Ruta de la Llengua, a la plaça de les Homilies, obra de l’escultor Ramon Maria Jounou. A continuació es farà una visita guiada al poble. La inauguració de la Ruta la presidirà l’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, acompanyat per diversos càrrecs polítics, pel president dels Amics de les Homilies d’Organyà, Joan Estragués.

La jornada continuarà a la tarda, a les 16.30, a la Col·legiata de Santa Maria, on el president d’Òmnium Cultural, Quim Torra, pronunciarà la conferència La llengua catalana tret essencial de la nostra identitat. Després tindrà lloc l’audició de la Cantata de les Homilies d’Organyà.

Organyà i la plantada del monòlit representen el punt de partida de la Ruta de la Llengua, que recorrerà diverses poblacions de territori en què es parla català: Palma, l’Alguer, Beniarjó-Gandia, Folgueroles, Prada de Conflent, Montserrat i Andorra la Vella. A cada població es preveu plantar un monòlit representatiu i organitzar diversos actes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT